spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

İşe iade kararı çıkan kabin amirleri, Hava-iş’i eleştirdi

Seçtiklerimiz

Mahkemeyi kazanan işçiler sendikalarının kendilerini yalnız bıraktığını ileri sürerek, "THY ve Hava-İş yönetiminin iktidar ve koltuk kavgasına malzeme olmak istemiyoruz. Sadece ekmeğinin peşinde olan işçileriz." dedi.

İşe iade kararı alan kabin amirleri Eda Zorluoğulları ile Selçuk Arıkan, bugün kendileri gibi işten çıkarılan bazı arkadaşlarının desteğinde, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde bir basın açıklaması yaptı. Hava-İş Sendikası’nın asıl derdinin kendileri olmadığını belirten Eda Zorluoğulları şunları söyledi: "29 Mayıs günü sendikanın basın açıklamasına 2 bin civarında katılım olmuş fakat 305 kişi rastgele işten çıkarılmıştır. O gün izinli olanda hasta yatağında olan da vardı. Bunun adil olmadığı, hiç birinin haklı gerekçelerle de işten çıkarılmadığı mahkemelerle belgelenmektedir. Şimdi bu kararı temyiz etmek yerine kamuoyuna söylediklerinizin gereğini yapınız." dedi.

THY ve Hava-İş yönetiminin iktidar ve koltuk kavgasına malzeme olmak istemediklerini belirten Zorluoğulları, "Sadece ekmeğinin peşinde olan işçileriz. Sendika ile birlikte havaalanında veya bizler gibi farklı platformlarda direnenlerin beklentileri ortaktır. Sıkıntılı süreçte sendika yönetiminin de asıl derdinin bizler olmadığına tanık olduk. Dış hatlarda terminalinde 7 aydır bekleyen arkadaşlara saygı duyuyoruz. Bizler sorunun çözümünün kendi çağrılarını bile üstlenmeyerek bu duruma zemin hazırlayan sendikacılardan beklemiyoruz. O nedenle işçiler olarak kamuoyuna seslenmek ve THY yönetimine çağrıda bulunmak üzere karşınızdayız." diye konuştu.

Bu arada alt katta bulunan Hava-İş üyeleri üst katta yapılan basın toplantısını protesto etti. Daha önce de 2 işçinin mahkemeden işe iade hakkı kazandığını belirten Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, "Yukarıdakiler birliği bozdurmak için işveren tarafından örgütlendi. Dünyanın neresinde olursa olsun örgütlü olmayan mücadelenin kalıcı olması mümkün değil. Toplumdaki birliği bozmak adına açıklama yaptılar. Onların amacı çok net söylüyorum onlar işveren tarafından organize edilen bir harekettir. İçerisinde her türlü siyasi rengi bulabilirsiniz. Buradaki mücadeleyi zaafa uğratmaya çalışıyorlar." iddiasında bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika