spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

İş garantili uçak kabin içi bakım elemanı kursu

Seçtiklerimiz

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü işbirliği ile ‘Uçak Kabin İçi Bakım Elemanı Eğitim Programı’ düzenleniyor. 3 ay sürecek eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler, uçak kabin içi bakım-onarımı alanındaki çalışmalara ‘İşçi’ pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine erişecekler. Eğitimlerin teorik kısmı İstanbul’da Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun Sabiha Gökçen yerleşkesinde, pratik kısmı ise yine İstanbul’da THY Teknik tesislerinde yapılacak.

Adayların kursa kabul edilebilmeleri için ‘Genel Yetenek’ ve ‘Görsel Dikkat’ testlerinden başarılı olmaları ve yapılacak mülakattan iş için uygunluk almaları gerekiyor.

Yazılı sınavlar ve mülakatlar neticesinde programa başlamaya hak kazananlar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Programı tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 50’si ‘THY Teknik’ başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilip, uygun görülenler istihdam edilecek.

KATILIM İÇİN ARANAN NİTELİKLER

Kursa katılım için Teknik Liseler veya Meslek Yüksekokullarının, Mekatronik, Makine / Motor / Makine Resim ve Konstrüksiyon / Talaşlı Üretim, Otomotiv / Otomotiv Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon – Elektronik / Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma / Gaz ve Tesisatı Teknolojisi / Tesisat, Lastik Teknolojisi, Mobilya Dekorasyon, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi / Biyomedikal Teknolojisi / Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Teknik Eğitim, Elektrik / Elektronik veya ilgili teknik bir bölüm/alan mezunu olmak istenilen özellikler arasında yer alıyor.

Ayrıca, TC Vatandaşı olmak, işe kabul edilmesi halinde vardiyalı çalışabilecek durumda olmak, sabıka kaydı bulunmamak, başvuru sırasında 30 yaşından büyük olmamak, herhangi bir sağlık problemi bulunmaması da (Renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, duyma bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar) gerekiyor.

Teorik ve pratik eğitimler süresince İstanbul’da ikameti ve kursa kesintisiz devamı kabul etmek de istenilenler arasında bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika