spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Irak Havayolları’nın uçuşları iptal edildi

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’na düzenlediği seferlerde iniş ve kalkış saatlerine uymadığı gerekçesiyle Irak Havayolları’nın iki gündür uçuşlarını yapmasına izin verilmedi.

DHMİ yetkililerinin havalimanında bekletilen yolcuların daha fazla mağdur olmaması için aldığı karar doğrultusunda, Irak Havayolları’nın saat 21.00’deki uçuşu bir kereye mahsus gerçekleştirilecek.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal konuya ilişkin olarak, slotsuz (belirli saat aralıkları için uçuş, pist, park, terminal alanından oluşan kapasitenin taşıyıcılara tahsis edilmesi) havaalanına gelinmeyeceğini bütün şirketlerin bildiğini belirterek, ”Buna rağmen slotsuz elini kolunu sallaya sallaya gelirse başka uçakların geliş gidişine mani olmuyor mu? Bizim de yaptığımız budur. ‘Slotunuz neyse ona uygun gelin’ diye yayınlamış olduğumuz notadaki şartlar neyse onu yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Cuma gününden beri Atatürk Havalimanı’nda olduğunu belirten yolcu Yusuf Ayhan, ”Orada işimiz var gidemiyoruz. Burada rezil olduk. Dün saat 21.00’deydi uçağımız. Hala gidemedik. Otobüsle gitsek 2 gün sürecek. Orada da rezillik çekeceğiz”diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika