spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İngiltere’de havayolu vergisi arttı

Seçtiklerimiz

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne tarafından bugün açıklanan yeni kemer sıkma önlemlerinden turizm de nasibini aldı. İngiltere’de uygulanan özel havacılık vergisi (Air Passenger Duty) önümüzdeki nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere arttırıldı.

TÜRKİYE UÇUŞLARI VERGİ ARTIŞINDAN ETKİLENMEYECEK

Mesafe gözetilerek alınan vergiden Türkiye etkilenmeyecek. Düzenlemeye göre dört kademeli olarak alınan vergide Türkiye "Band A" olarak adlandırılan dilimde yer aldığından halihazırda uygulanan 13 Pound’luk vergide değişiklik yaşanmayacak. A Bandında Türkiye’nin dışında yer alan diğer ülkeler ise Avrupa ülkeleri ile birlikte Yunanistan ve Fas.

MISIR UÇUŞLARINA EK VERGİ GELİYOR

"Band B" olarak adlandırılan ve aralarında Mısır, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD’nin bulunduğu ülkelere gerçekleşen uçuşlardan alınan 60 Poundluk havacılık vergisi ise 67 Pound’a çıktı.

"Band C" destinasyonu yolcuları (Karayipler, Meksika ve Tayland) 75 Pound yerine 83 pound vergi verecekler.

Band D ülkelerine giden yolcular ise (Avustralya ve Yeni Zelada) 85 Pound yerine 94 Pound vergi ödeyecek.

İngiliz ekonomisinin genel durumuna ilişkin değerlendirmelrde de bulunan Maliye Bakanı George Osborne İngiltere ekonomisinin bu yıl küçüleceğini açıkladı. Ekonominin düze çıkmasının tahmin edilenden uzun süreceğini söyleyen Osborne, toparlanmanın 2018’i bulacağını kaydetti.

Havacılık vergisine ilişkin açıklamada, 2011/2012 döneminde sözkonusu vergi sayesinde 2.6 milyar Pound’luk vergi toplandığı belirtilirken 2012/2013 döneminde bu rakamın 2.9 milyara çıkmasının beklendiği ifade edildi. APD vergisi ile 2014/2015’te 3.1 milyar, vergi toplanacağı hesaplanırken 2017/2018 döneminde bu verginin 3.9 milyar Pound’a ulaşacağı açıklandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika