spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İnegöl Pilotlarıyla Meşhur Olacak

Seçtiklerimiz

DOSTUM (Doğa sporları ve turizm merkezi) projesiyle Türkiye’de ilk olacak bir projeye imza atan İnegöl Belediyesi’nin sportif havacılık branşında kullanmak üzere 350 bin TL bedelle satın aldığı uçak İnegöl’e geldi. Ukrayna’dan parçalı bir şekilde gelen uçağın montajına Yenice’deki DOSTUM merkezinde başlandı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile birlikte hangarda uçak montajını sürdüren mühendisleri ziyaret etti. Konuya ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, İnegöl’ün mobilyası, köftesi ve kaplıcalarının ardından sivil havacılık ve pilot yetiştirme konusunda da marka olacağından emin olduklarını söyledi.
 
DOSTUM’UN SERTİFİKA VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 
Uçakta inceleme yapıp mühendislerden bilgi alan Aktaş, yaptığı açıklamada DOSTUM projesinden de söz etti. Aktaş, "BEBKA’dan destek alarak başladığımız DOSTUM’un çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. DOSTUM aslında sadece sivil havacılıkta değil, 10 ayrı branşta İnegöl’e değer katacak önemli bir oluşum. Bir taraftan tesislerimiz, idari binalarımız, pistimiz ve yamaç paraşütü uçuş alanımızın düzenleme çalışmaları devam ederken, bir taraftan da bununla alakalı farklı branşlardaki eğitim, sertifika ve tanıtım çalışmaları hızla devam ediyor" dedi.
 
 
 EĞİTİM UÇUŞLARINDA KULLANILACAK
 
Uçağın montajının sürdüğünü de kaydeden Aktaş, "Bugün burada heyecan duyduğumuz bir konuyla alakalı bir araya geldik. Sportif havacılık branşında kullanacağımız uçağımızın montajıyla alakalı teknik ekibe, hocalarımıza selam vermek için buraya geldik. Bu heyecanı yaşamak istedik. Hepinizin bildiği gibi uçağımızı 5734 sayılı ihale mevzuatına göre açık ihale usulüyle aldık. 2 firma ihalemize katıldı. Yaklaşık 350 bin TL’lik bir bedelle uçağımızı almış olduk. Uçak parçalı bir şekilde Ukrayna’dan geldi. Tüm Avrupa ülkelerinde satış lisansı olan bir uçak. Çok hafif hava aracı sınıfında ve 2 kişilik. Sportif uçuşlarla alakalı, eğitim uçuşlarıyla alakalı kullanılacak. Şuanda bildiğiniz gibi OHAL nedeniyle eğitim uçuşları da yasaklandı. Tabi bununla alakalı da bizim mühendis arkadaşlarımızın eğitimleri yarım kaldı ama bunlar yakın bir süreç zarfında tamamlanacak. Montaj bittikten sonra Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yapılacak ve akabinde uçuşa hazır hale gelecek. Biz de bu süreçte pistimizi, hangarımızı ve çevre düzenlemelerimizi bitirmiş olacağız" diye konuştu.
 
İNEGÖL PİLOTLARIYLA MEŞHUR OLACAK
 
DOSTUM projesiyle alakalı bir gecikme yaşandığını da ifade eden Başkan Aktaş, "Ekim ayı başında da bir aksilik olmazsa inşallah süreci tamamlamaya ve coşkulu bir açılışla startı vermeyi düşünüyoruz. 350 bin TL’si BEBKA’dan alınmış. Başvuru bedelimiz 774 bin TL. Ama toplamda bize maliyeti 1 buçuk milyon TL gibi bir rakama geldi. Takdir edersiniz ki böyle detaylı ve böyle özellik arz eden bir konu Türkiye’de ilk kez bir Belediye tarafından başarılmış bir konu. Özellikle iddia ediyorum İnegöl köftesi, mobilyası ve kaplıcalarıyla, tarımıyla olduğu gibi inşallah çok yakında bu eğitim uçağıyla başlayan süreçle birlikte yetiştireceği pilotlarıyla sivil havacılıkta da meşhur şehirlerden biri olacak. Bu konuda çok kararlı olduğumuzu ifade ediyorum. Belediyemize ve İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olsun inşallah" açıklamalarında bulundu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika