spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

II. Dünya Savaş’ından Kalma P-47 Thunderbolt Düştü

Seçtiklerimiz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde şaşırtıcı bir uçak kazası gerçekleşti. 2. Dünya Savaşı zamanlarından beridir kullanılan bir ufak uçağın ABD’de de bir nehre düştüğü açıklandı. 
 
 
Kazada pilotun yaralandığı belirtildi. Amerika kıtasında yer alan Hudson Nehri üzerine düşen tarihi uçağın nehre gömüldüğü bildirildi.
 
 
Amerika’nın iki büyük şehirleri olan New York ve New Jersey’i ayırdığı Hudson Nehri tarafından yutulan uçağın akibeti bilinmezken pilotun yaralı olarak kurtarıldığı resmi olarak açıklandı. 
 
 
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan resmi açıklamalara göre 2. Dünya Savaşı zamanlarından kalan bir uçağın Long Island’da yer alan Republic Havalimanı’ndan kalktıktan bir süre sonra Hudson Nehri’ne çakıldığı duyuruldu. Uçak modelinin ilk belirlemelere göre P-47 Thunderbolt olduğu açıklandı. Uçağın neden düştüğü tam olarak bilinmezken yaralı olarak George Washington köprüsü civarında kurtarılan pilotun hastahaneye kaldırıldığı bildirildi. P-47 Thunderbolt uçakları ABD tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında üretilmiş bir avcı bombardıman uçağı olarak bilinmektedir. 
 
 
İki Gürcü tarafından tasarlanan uçağın sağlamlığı ile bilinmesinden dolayı düşmesinin şaşırtıcı karşılandığı belirtilirken olayın aydınlatılması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika