spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Iğdır Havalimanı’nı 197 bin yolcu kullandı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin en doğusunda yer alan ve tanıtım filmiyle ilgi odağı haline gelen Iğdır Havalimanı, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

İSTANBUL VE ANKARA

Havalimanından haftada 5 gün İstanbul ve 7 gün de Ankara’ya karşılıklı seferler gerçekleştiriliyor. Kentte, vatandaşların da büyük bölümü otobüsle 19 saatte gidilen Ankara ile 25 saatte ulaşılabilen İstanbul seyahatleri için tercihini uçaktan yana kullanıyor.

YOLCU SAYISI NÜFUSU GEÇTİ

Toplam 190 bin 424 kişinin yaşadığı kentte, geçen yıl THY’nin İstanbul ve Ankara seferleri üzerinden seyahat eden yolcu sayısı ise 197 bin 561 kişi olarak gerçekleşti.

UÇAKLAR BOŞ KALMIYOR

Iğdır Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, yaptığı açıklamada, uçaklarda boş yer bulunmadığını anlattı. Bağca, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, "Geçen yıl yaklaşık 200 bin kişi seyahat etti. Kentimizin merkez nüfusunun iki katı uçakla seyahat etmiş oldu. Gelen yolcu sayımız 97 bin 215, giden yolcu sayımız da 99 bin 355. Yani Iğdır’ı götürüp getirdik uçakla" dedi.

25 SAATTEN 2 SAATE DÜŞTÜ

Vatandaşların otobüs yerine uçakla seyahati tercih ettiğine işaret eden Bağca, "Bu şekilde daha kısa ve zahmetsiz sürüyor yolculuklar. Iğdır halkı, uçak seferlerinin başlamasıyla zahmetsiz ulaşım imkanına kavuştu. Otobüsle 25 saat süren İstanbul yolculuğu, uçakla 2 saate kadar düştü. Bu da halkımızı çok memnun ediyor. Bilet fiyatları da hemen hemen otobüslerle aynı. İstanbul’a otobüs fiyatı 100 lira, uçakla ise 180 liraya bilet alınabiliyor" diye konuştu.

YURT DIŞI YOLCULARI

Bağca, Iğdır Havalimanı’nın Nahçıvan, İran ve Azerbaycan’dan gelen turistlere de hizmet verdiğini aktardı. Çevre illerden de çok sayıda yolcularının bulunduğunu belirten Bağca, "Iğdır Havalimanı, sadece bu şehrin halkına değil komşu illere ve ülkelere de hizmet veriyor. Nahçıvan ve İran’dan gelen yolcularımız var. Buradan uçağa binerek İstanbul’a ve Ankara’ya gidiyor. Bu nedenle gerçekten çok önemli bir hizmet yapılmış durumda" ifadelerini kullandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika