spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İflas etti, uçakları Galler’de ortaya çıktı

Seçtiklerimiz

 Avrupa Birliği’nin “şirketler 10 yıl içerisinde en fazla bir kez devlet yardımı alabilir” kuralına aykırı olarak 2007 ve 2012 yıllarında Cyprus Airways’e iki kez devlet yardımı verildiğinin ortaya çıkması krize yol açtı.

51 milyon İngiliz sterlini tutarındaki devlet yardımını geri ödemesine karar verilen Cyprus Airways bu ödemeyi yapamayınca iflasını açıklamak zorunda kaldı.

Son uçuşunu geçtiğimiz cuma günü yapan şirket, kendisine ait olan üç uçağa el konulmasını engellemek için sözkonusu uçakları saklamayı tercih etti.

Geçtiğimiz günlerde son uçuşunu yaparak resmen iflas eden Cyprus Airways’in el konulmasını engellemek amacıyla “bilinmeyen bir yere” sakladığı Airbus A320s tipi üç uçak, Galler’de ortaya çıktı.

Cardiff kenti yakınlarında daha önce Savunma Bakanlığı’na ait olan ancak daha sonra özel bir şirkete kiralanan St Athan havaalanında olduğu tespit edilen uçaklarla ilgili prosedürün ne olacağı henüz belli değil.

Bu haber Google arama motoru kullanılarak Kaynak Site olan bu site den alıntı yapılmıştır. Haberin tüm sorumluluğu kaynak siteye aittir ve sitemiz bu haber dolayısı ile sorumlu tutulmamalıdır. Buna rağmen haberin kaldırılmasını istiyorsanız lütfen yukarıdaki tekzip linklerinden haberin kaldırılmasını talep edebilirsiniz

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika