spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

ICAO Level sınavlarında Türkiye’de bir İLK.!

Seçtiklerimiz

Bilindiği üzere; Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), tüm Pilotların en az ‘’Operational (Level 4) düzeyinde İngilizce bilmelerini zorunlu hale getirmişti. Bu kapsamda 2011 yılından beri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ICAO Level Sınavları 2017 yılından itibaren Yetkili Sınav Kuruluşları’ nca yapılmaya devam etmişti.

 

Bugüne kadar sadece yurtdışı lisansı ile yapılan ICAO Level sınavları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce onaylı bir yerli lisans ile ilk defa Aviation English Center (AEC) tarafından yapılmaya başlandı.

 

Sınav sistemi Aviation English Center kadrosunda bulunan Havacılık İngilizcesi uzmanı Akademisyenler tarafından ICAO Circular 318 ve Doc. 9835 esasları çerçevesinde, SHT-1DY Talimatına uygun olarak yürütülmektedir. Sınav değerlendirmeleri Aviation English Center’ ın anlaşmalı olduğu ICAO Level sınavlarında uzman ve yurtiçinde yerleşik Akademisyen ve Pilotlar tarafından yapılıyor.

 

Aviation English Center tarafından her hafta  iki gün sınav yapılıyor. Sınava girmek isteyenler için her sınav günü 4 derslik Sınav Oryantasyon Eğitimi de verilmektedir. Sınav yapısı ile ilgili bilgi için AEC ile iletişime geçebilirsiniz.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika