spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Hükümet, aradığı uçağı Genelkurmay’da buldu.

Seçtiklerimiz

Başbakanlık yetkilileri geçtiğimiz günlerde Genelkurmay’a ait 15 yaşındaki uçağı inceledi. Uçak, modernize edildikten ve içi yenilendikten sonra bakanların gezilerinde kullanılacak hale gelecek. Daha önce de Ulaştırma Bakanlığı envanterindeki iki adet CESNA uçak incelenmiş ve bu uçakların Başbakanlık envanterine alınması gündeme gelmişti

 

Seçime yetişmez

Modernizasyon çalışmalarının zaman alacağını belirten yetkililer, uçağın kullanıma hazır hale gelmesinin seçim dönemine yetişmesinin zor olduğunu aktardı. Uçak için gerekli yazışmalar önümüzdeki günlerde yapıldıktan sonra Genelkurmay’dan bedelsiz olarak alınacak. Daha önce de Ulaştırma Bakanlığı envanterindeki iki adet CESNA uçak incelenmiş ve bu uçakların Başbakanlık envanterine alınması gündeme gelmişti. Bir süre önce, Başbakan Erdoğan’ın kullandığı ANA, ATA ve DAP uçakları ile Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı GAP uçağı bir havuzda toplanmıştı. Bu uçakların ihtiyaç durumunda bakanlar tarafından kullanılabileceği ifade edilmişti.

 

Filonun durumu

Filoya son olarak uzun menzilli Gulfstream550 (DAP) uçağı eklendi. Halen VIP filosunun bakımve işletmesini THY’nin yürüttüğü iki adet GulfstreamIV (TCATA, TC-GAP), 1 tane Gulfstream550 (TC-DAP) ve bir tane A-319 (TC-ANA) uçağı bulunuyor. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları için ABD’den Gulfstream G550 tipi uçak, 2009 Aralık’ta satın alındı. Genelkurmay’a ait 6 VIP uçak bulunuyor.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika