spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Hisselerini devreden Kolin İnşaat’a ağır fatura

Seçtiklerimiz

İGA İşletmesi A.Ş ortakları arasında yer alan Kolin İnşaat, İstanbul Havalimanı’ndaki yüzde 20’lik hissesini devretmesinin ardından BOTAŞ’ın geçmişe yönelik kestiği 50 milyon TL’lik fatura için çözüm üretilmesini istiyor.
 
Kolin Grubu’nun kontrolündeki Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ (ESGAZ) ile BOTAŞ arasında 2010’dan bu yana çözümü geciktirilen bir anlaşmazlığın sebep gösterildiği ve ‘taşıma tarifesi’nden oluşan 50 milyon TL’lik fatura için şirket, soluğu enerji yönetiminde aldı.
 
KOLİN ÇÖZÜM İSTİYOR BOTAŞ İSE HAREKETE GEÇTİ
 
Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre Kolin, kredi olanaklarının daraldığı, maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu faturayı ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek bu ödemenin şirketi ve faaliyetlerini zorlayacağını kaydetti.
 
Kolin enerji yönetiminden bu soruna çözüm üretilmesini isterken diğer taraftan ESGAZ’la taşıma tarifesiyle ilgili anlaşmazlığı mahkemeye götürerek lehte sonuç alan BOTAŞ, tahsilat için harekete geçti.
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDAKİ HİSSESİNİ DEVREDECEĞİNİ DUYURMUŞTU
 
İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa edilmesi ve işletilmesi için Cengiz-MAPA-Limak-Kalyon Ortak Girişim Grubu konsorsiyumu içerisinde yer alan Kolin İnşaat A.Ş, yakın zamanda buradaki yüzde 20’lik hissesini devredeceğini duyurmuş ve konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:
 
“Türkiye’nin son dönemde ortaya koyduğu önemli mega projelerden biri olan İstanbul Havalimanı’nın sıfır noktasından itibaren ortakları arasında yer alan kuruluşumuz, bu yatırımın projenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve işletmeye açılmasıyla birlikte yeni bir değerlendirmeye gitme kararı almıştır. Kolin İnşaat olarak farklı işlerimizde de ortaklığımızı sürdürdüğümüz İGA’da ortaklarımızla İGA’daki hisselerimizin devri üzerine görüşmelerimizi sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz.”
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika