spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Hintli IndiGo İstanbul uçuşlarına başladı

Seçtiklerimiz

Hindistan’ın en büyük düşük maliyetli havayolu IndiGo, Atatürk Havalimanı’na 222 yolcuyla gelerek Delhi-İstanbul arasında karşılıklı uçuşlarına başladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na ilk uçuşunu yapan İndiGo Havayolları uçağını itfaiye araçları su fışkırtarak karşıladı. İlk uçuşunda IndiGo havayolları yolcularına Atatürk Havalimanı’nda çiçekler verildi ve lokum ikram edildi.IndiGo havayollarının uçuş ekibi uçaktan ellerinde Hindistan ve Türkiye bayrakları ile inerken çiçeklerle karşılanırken dostluk mesajları verdiler.

İndiGo Havayolları’nın ilk seferini karşılama törenine Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Shri P. Mukherjee, Türk-Hindistan Turizm Konseyi-TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, TAV Havalimanları ve Gözen Air yetkilileri katıldı.

IndiGo uçağı ile İstanbul’a gelen protokol görevlileri ve Hindistan basın mensuplarına çiçekten kolyeler takan örnek kıyafetleri ile dikkat çeken Platinum Çelebi ekipleri ev sahipliği yaptılar.

20 Mart 2019 tarihinden itibaren Delhi ve İstanbul arasında günlük karşılıklı uçuşlara başlayan IndiGo, 25 Mart 2019 tarihinde ekleyeceği ikinci frekansı ile birlikte iki ülke arasındaki operasyonunu haftanın yedi günü, günde iki sefer ile gerçekleştirecek.

 

52 yerel ve 16 uluslararası farklı noktaya günlük 1300’den fazla uçuş gerçekleştiren IndiGo, operasyonlarını 68 adet A320 Neo, 126 adet A320 Ceo, 1 adet A321 Neo ve 14 adet ATR’den oluşan, toplam 209 uçaklık filosu ile gerçekleştiriyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika