spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Hindistan tek seferde 20 uyduyu uzaya fırlattı

Seçtiklerimiz

Bilim ve Teknoloji alanında en hızlı ilerleyen Hindistan oldukça önemli bir başarıya imza attı. Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu (ISRO) 20 tane farklı uyduyu sadece tek bir roketle yörüngeye taşıyarak Hindistan’ın bu alandaki en büyük başarısını elde etti.

İçlerinde Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Kanada ve Endonezya’nın bulunduğu farklı ülkelere ait olan uydular Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu’nun Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) adındaki roketiyle Hindistan’da bulunan Sriharikota adasından sabahın ilk saatlerinde fırlatıldı. Satish Dhawan Uzay Merkezi’nden kalkan roketteki en ağır uydu da Hindistan’ın Cartosat adı verilen 727kg ağırlığındaki Yeryüzü gözlem uydusuydu.

 

 Hindistan’ın bu başarısı ülkenin "Uzayın yeni yıldızı" olarak nitelendirilmesine sebep oldu. Hindistan her ne kadar çok iyi bir genel ekonomiye sahip olmamasıyla gelişmiş bir ülke olarak nitelendirilemese de Dünya’nın en büyük teknoloji şirketlerinin CEO’larının Hindistan’dan çıkması ve aynı zamanda ülkenin yerel imkânlarla bu tür başarılar elde etmesi Hindistan’ın şüphesiz bilim ve teknoloji alanındaki en önemli ülkelerden biri olduğunu kanıtlıyor.

Ayrıca merak edecek olursanız Hindistan’ın bu başarısı bir rekor sayılmıyor. Rusya 29 farklı uyduyu tek bir roketle yörüngeye sokarak bu alanda rekor elde etmişti. Ancak Hindistan’ın diğer uzay araştırmaları yapan organizasyonlara göre daha düşük bütçeyle bu çalışmalarını yürütmesi gerçekten takdir edilecek nitelikte.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika