spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Havayolları grevi Fransız ekonomisini vurdu

Seçtiklerimiz

Fransa’da sık sık alınan grev kararları nedeniyle ülke ekonomisinin önemli ölçüde etkilendiği rakamlara yansıdı. Ulusal havayolu şirketi Air France’da uçuş ve kabin görevlilerinin 27-31 Temmuz tarihlerinde aldıkları grev kararı nedeniyle, Paris’te bulunan iki havaalanının 145 bin yolcu kaybına uğradığı ortaya çıktı.
 
Paris’te bulunan havaalanlarının yönetiminden sorumlu Paris Aeroports tarafından yapılan açıklamaya göre, 27-31 Temmuz tarihleri arasında Charles de Gaulle ve Orly havaalanları, grevin uygulandığı tarihlerde 145 bin yolcu kaybetti.
 
Açıklamada, Paris’teki bu iki havaalanının yolcu sayısı bakımından temmuz ayını başarıyla geçirdiği belirtilirken, toplamda 9.6 milyon yolcu sayısına ulaştığı ifade edildi. Buna rağmen 5 gün süren grevin 145 bin yolcunun kaybedilmesi sonucunu doğurduğunun altı çizildi.
 
Charles de Gaulle havaalanına temmuz ayında inen yolcu sayısı 6,5 milyon olarak hesaplanırken, Orly havaalanına ise aynı dönemde 3,1 milyon yolcu iniş yaptı. Bu rakamlara göre temmuz ayı yolcu sayısı bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında arttı. Kurum ayrıca, yılbaşından bu yana Paris’e havayolu ile gelen yolcu sayısının 55,8 milyon olduğunu açıkladı.
 
UZAKDOĞU, PARİS’E UZAK KALDI

Paris’e Fransa dışından havayolu ile gelen yolcu sayısında tüm bölgelerde artış göze çarparken, Uzakdoğu ve Kuzey Amerika’dan gelen yolcu sayısında düşüş görüldü. Terör saldırıları sonrası turizm alanında zor günler geçiren Fransa, uluslararası turizmin çekim noktası olmayı sürdürmek için büyük çaba harcadı. Buna rağmen özellikle Uzakdoğu ülkelerinden gelen yolcu sayısındaki büyük düşüş rakamlara yansıdı.
 
Saldırılar sonrası Afrika’dan Paris’e inen yolcu sayısı yüzde 7 oranında artarken, bu oran Ortadoğu ülkelerinden 4,6, Latin Amerika’dan ise 2,5 olarak hesaplandı. Buna rağmen Uzakdoğu ülkelerinden gelen yolcu sayısı yüzde 9,4 ve Kuzey Amerika’dan yüzde 0,5 oranında geriledi. Fransa yönetiminin son yıllarda büyük kampanyalar düzenleyerek kapılarını açtığı Japon ve Çinli turistlerin saldırılar sonrası Fransa’yı tercih etmedikleri belirtiliyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika