spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

HAVAŞ’ın seferleri yeniden başlayacak

Seçtiklerimiz

Antalya’da, bir süre önce ‘korsan taşımacılık’ iddiasıyla Büyükşehir Belediyesitarafından durdurulan Havalanları Yer Hizmetleri A.Ş.’nin (HAVAŞ) havalimanı seferleri,Pazartesi günü yeniden başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2 araçla 24 saat çalışan HAVAŞ’a, havalimanı- otogar arasında güzergah izni verdi. Daha önce kent merkezinegiren HAVAŞ servisleri, şimdi sadece çevre yolundan gidip gelecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antalya Havalimanı ile şehiriçi arasındaki ulaşımı sağlayan HAVAŞ seferlerinin UKOME Genel Kurulu tarafından ‘belgesiz yolcu taşıdığı’ iddiasıyla 16 Şubat günü durdurulan seferlerinin Pazartesi günü yeniden başlayabileceğini söyledi.

Daire Başkanı Pehlivan, firmanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndanaldığı yolcu taşıma iznine bağlı olarak gerçekleştirdiği yazılı güzergahtalebinin geçen Pazartesi günü toplanan UKOME Genel Kurulu’nda görüşüldüğünübelirterek, "Kendilerine bir güzergah belirlerdik" dedi.

Daire Başkanı Pehlivan, söz konusu kararın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li MustafaAkaydın’ın onayının ardından HAVAŞ’a en geç pazartesi günü iletilip, seferlerebaşlanabileceğini bildirdi. Emin Pehlivan, HAVAŞ seferlerinin ücretlerikonusunda bir karar almadıklarını, ücretin Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca düzenleneceğinikaydetti. 18 kamu kurumunun katılımıyla oluşturulan UKOME Genel Kurulu’nun, 2 araçla 24 saatyapılan HAVAŞ seferleri için belirlediği yeni güzergah sadece çevre yollarındangeçiyor.

HAVAŞ otobüsleri, kent merkezine uğramadan Antalya’yı doğu- batıistikametinde kat eden Gazi Bulvarı ve Sakarya Bulvarı’ndan geçerek şehirlerarasıotobüs terminaline ulaşacak. HAVAŞ’ın yolcu taşımasına izin verilen hattın uzunluğu15 kilometre oldu. Kent merkezine gitmek isteyen havalimanı yolcuları ise 1.75 TL’ye çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini tercih edecek. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘belgesiz’ olduğu gereçkesiyle durdurduğu HAVAŞ’ın iptaledilen hattı ise yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaydı.

Havalimanından Aspendos Bulvarı’nı takip ederek Mevlena ve Meydan kavşaklarındankent merkezine ulaşan HAVAŞ, Antalyaspor Kavşağı’ndan Akdeniz Üniversitesi Kampüsügibi Antalya’nın önemli toplanma alanlarını geçerek otobüs terminaline ulaşıyordu.

HAVAŞ, otogardan havalimanına yaptığı seferlerde ise kentin batı ilçelerininKonyaaltı’ndan bulunan otobüs durağından başlayıp Konyaaltı’ndan AntalyaValilik binasının önünden geçen güzergahı kullanıyordu. HAVAŞ bu güzergahlar içinkent merkezinde biri Migros Alışveriş Merkezi’nin otoparkı bir diğeri kentintam merkezindeki Yavuz Özcan Parkı’nda oluşturulan cepte toplanma alanları oluşturmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika