spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

HAVAŞ’a bir şok daha

Seçtiklerimiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ’nin (HAVAŞ) yolcu taşıma işlemini durdurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Vekili Emin Pehlivan, yaptığı açıklamada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) HAVAŞ’ın yolcu taşımasını durdurma kararı aldığını söyledi.

HAVAŞ’ın 2009 yılında yolcu taşıma izni için UKOME’ye başvurduğunu, ancak talebin reddedildiğini belirten Pehlivan, ”HAVAŞ, UKOME’ye yaptığı başvuru kabul edilmemesine rağmen 2009 yılından bu yana yolcu taşıma işlemini sürdürmüş. Ben göreve geldikten sonra bunun yanlış bir uygulama olduğunu gördüm ve böyle bir uygulamanın durdurulması için çalışma başlattım” dedi.

HAVAŞ’ın toplu taşıma için izin belgesini UKOME kararıyla alabileceğini söyleyen Pehlivan, HAVAŞ’ın hiçbir izin belgesinin olmadığının anlaşıldığını ifade etti. Kendisinin görevde bulunmadığı önceki dönemde HAVAŞ’ın 5 kez uyarıldığını kaydeden Pehlivan, ”Göreve geldikten sonra iki sefer izin belgelerinin olmadığıyla ilgili yazılı uyarıda bulundum. Üçüncü uyarımın ardından ise yolcu taşıma işlemlerini durdurduk. Şehir içinde izinsiz hiçbir toplu taşıma aracına müsaade etmiyoruz” diye konuştu.

Belediye otobüslerinin havalimanı-şehir merkezi-otogar seferlerini 24 saat yaptığını dile getiren Pehlivan, sefer saatlerinin yetersiz kalması durumunda yeniden düzenleme yapılacağını söyledi. Otobüs fiyatlarının 1,70 lira olduğunu, HAVAŞ’ın şehiriçi seferlerinin ise 12 lira olduğunu ifade eden Pehlivan, hukuka aykırı hareket etmek istemediklerini söyledi.

HAVAŞ yetkilileri ise otobüs seferlerinin Antalya Belediyesi tarafından durdurulduğunu, başka bir açıklama yapmak istemediklerini belirttiler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika