spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havalimanında Sema Gösterisi

Seçtiklerimiz

Avrupa Havalimanları Birliği (ACI EUROPE) tarafından 2011’de "10-25 milyon yolcu" kategorisinde "Avrupa’nın En İyisi" seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı’nda yabancı turistlere ramazan ayının tanıtılması, yerli turistlere ramazan ruhunun yaşatılması amacıyla sema gösterisi yapıldı.

İç Hatlar Terminali ile 1. Dış Hatlar Terminali’nin ortak alanında düzenlenen sema gösterisi, ney, darbuka ve kanun eşliğinde gerçekleştirildi. Giden yolcu bölümündeki turistlerin ilgiyle izlediği gösteri yaklaşık bir saat sürdü.

Gösterinin ramazan ayı boyunca ICF Airports Antalya Havalimanı’nda haftada iki gün yapılacağı belirtildi.

ICF Airports Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Ersel Göral, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının zengin İslam ve Türk kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi.

Gelecek yıllarda bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirten Göral,

"Türkiye doğal ve kültürel zenginlikler bakımından çok geniş bir mozaik. Mozaiğin önemli parçalarından biri olan ramazan ayını en iyi şekilde yabancı misafirlerimize tanıtıyoruz. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde resim ve fotoğraf sergileri açılacak" dedi.

Gösteriyi izleyen Hollandalı çift Fred-Susan Van Egmond, ilk kez sema gösterisini izlediklerini, çok beğendiklerini, ülkelerine döndüklerinde semazenlerle ilgili araştırma yapacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika