spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Havalimanı Otoparklarında Robot Vale Dönemi

Seçtiklerimiz

Stanley Robotics adındaki şirket ilginç bir çalışmaya imza attı. Geliştirilen ürün ile beraber valelerin işini artık vale robotlar yapacak.

Bununla birlikte can sıkan park yeri arayışının sona ermesi hedefleniyor. İlk olarak Lyon’da yer alan hava alanında uygulanan sistemin birkaç yıl içinde tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

 
Aynı zamanda bu teknolojiyle beraber uçak kaçırma derdi de son buluyor. Uçuşunuza geç kaldığınız anda park yeri bulma sıkıntınızı ortadan kaldıran vale robotlar sayesinde zaman kaybı en aza iniyor.

Söz konusu sistemin nasıl çalıştığına gelirsek, sürücü aracını ilk olarak hangar benzeri bir alana bırakıyor ve vale robotlar o bölgedeki aracı alıp uygun bir alana yerleştiriyor.

 
Dikdörtgen bir şekle sahip olan robotlar Forklift mantığında çalışıyor, metal kolları sayesinde aracı lastiklerinden kaldırıp uygun bölgeye yerleştiriyor.

Stanley Robotics, robot valelerin insanlardan daha verimli bir şekilde çalıştığını ve bölgeye yüzde 50 oranda daha fazla araç sığdırabildiğini belirtiyor. İlk olarak Fransa’da kullanılmaya başlanan sistemin zamanla yaygınlaşması bekleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika