spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havadan rekora baş aşağı atladılar!

Seçtiklerimiz

Rekoru kıranlardan biri de THY’nin kaptan pilotlarından Kaan Özenmiş. Özenmiş ve 163 arkadaşı başarının heyecanını yaşarken yeryüzünden izleyenlerde büyük bir görsel şölene tanıklık etti.

Havadan rekora baş aşağı atladılar!

ABD’nin Illiniois eyaletinde 164 paraşütçü, 6 bin metreden atlayarak dünya rekoru kırdı.Saatte 386 kilometre hızla düşüşe geçen paraşütçüler, 138 katılımcıyla 2012 yılında kırılan eski rekoru geliştirdi. Gruptakiler Amerika, İspanya ve Avustralya’daki egitim kamplarindaki yüzlerce kişi arasından seçildi. Paraşüt rekorunda 164 kişiden biri de THY ‘de kaptan pilot olan Kaan Özenmiş.

Özenmiş ve 163 paraşütçü hazırlıklarını tamamladıktan sonra uçaklarına binerek havalandırdı. Atlayış için belirlenen yükseklik 19 bin 700 feetti. İstenilen yüksekliğe gelinince büyük dalış için paraşütcüler küçük gruplar halinde kendini gözkyüzüne bıraktı.

Başaşağı saatte 240 kilometre hızla ilerleyen paraşütler gökyüzünde birleşerek bir çiçek figürü oluşturdu. Çılgın paraşütcüler daha önce 2012 yılında 138 kişi ile kırılan rekoru 164 kişi ile geçerek yeni bir dünya rekoru kırdı.

"SADECE YAŞANARAK ANLAŞILIR"

Rekor atlayışla ilgili sosyal medya hesabı aracılığı ile takipçilerine bir açıklama yapan THY kaptan pilotu Kaan Özenmiş,"Anlatılamayacak ve sadece yaşanarak anlaşılabilecek zihinsel olarak çok yoğun ,stresli ve fiziksel olarak zorlayıcı 4 günün sonunda 164 paraşütçü baş aşağı düşerken tutuşarak World Vertical Formation Record (Dünya Dikey Formasyon Rekorunu) kırdı ve ben ülkemizin tarihinde ilk defa bir dünya rekoruna girmeyi başaran bir parasutcumuz olarak bu rekorun içinde bulundum.Bana moral ve destek olan herkese cok ama cok tesekkurler.Seçme kamplarına gidebilmek icin Pekin’ den istanbul’a görevli gelip hiç durmadan iki saat sonra paraşütümü alıp Arizona’ya gittigim,15 gün sonra Şangay’dan görevli gelip yine hiç durmadan Florida’daki kampa gittiğim,dinlenme günlerimde Rusya’ya tunele ve atlayışa giderken yolda havada geçen saatler,yorgunluklar,dropzone ve tunelde gecen izin gunleri ,alınteri ve çalışmalar,şimdi hepsi bir rüya gibi gözümün önünden geçiyor" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika