spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Havada kalp ameliyatı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Stockholm seferini yapan uçağın içinde mucize yaşandı. Yolculardan 85 yaşındaki İbrahim Çelik, rahatsızlandı. Pilot, kalbi duran talihsiz adama müdahale edilmesi için uçakta "Doktor var mı?" anonsu yaptı.

AKCİĞERLERE HAVA

Stockholm’deki bir konferansa katılmak için uçukta bulunan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Olcay Murat Dişli, Prof. Dr. Nevzat Erdil ile anestezi uzmanı eşim Zeliha Dişli hemen hastanın olduğu bölüme koştu. Büyük bir heyecan yaşandığını belirten Dr. Dişli, "Kriz geçirdiği gözlenen İbrahim Çelik’in yüzü morarmış, nabız atışları ise alınamıyordu. THY’nin uçağında bir sağlık kuruluşunda acil servisinde bulunandan daha fazla tıbbi malzeme vardı. Hosteslerin beklediği alanda hemen müdahale ettik. Can pazarı yaşanıyordu adeta. Hasta entübe edildi. Solunum yoktu. Ağızdan hortumla akciğerleri havalandırıldı. Hastayı yaşattığımız için çok mutluyuz" dedi. İbrahim Çelik’in kendine gelmesinden sonra uçak, Ukrayna’nın Lviv kentine acil iniş yaptı. Havaalanındaki ambulansa taşınan yolcu hastaneye kaldırıldı.

UKRAYNA’DA TEDAVİ

Ukraynalı sağlık görevlileri de, hastaya uygulanması gereken tedaviye hemen başladı. Uçak 15-20 dakika bekledikten sonra Stockholm’e doğru tekrar yola çıktı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika