spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Havada büyük skandal, iki pilot da uyumuş

Seçtiklerimiz

İngiltere Sivil Havacılık İdaresi (CAA), geçtiğimiz ay havada büyük bir skandal meydana geldiğini bildirdi. İngiltere’ye sefer yapan bir yolcu uçağının her iki pilotunun da uyuduğu, bu sırada Airbus A330 uçağının tamamen otomatik pilota kaldığı bildirildi. İdare, skandalın meydana geldiği uçağın İngiliz şirketi olduğunu açıkladı ama ismini vermedi. Önceki iki gece sadece 5 saat uyku uyudukları belirtilen pilotların, bu yüzden ciddi bir disiplin cezasına çarptırılmamaları bekleniyor.

Sivil Havacılık İdaresi’ne göre 325 koltuklu uçağın pilot ve yardımcı pilotu, 13 Ağustos’ta kalkıştan kısa süre sonra uçağı otomatik pilota bağlayıp nöbetleşe olarak uyumaya karar verdi. Bir süre sonra uyanan pilotun, diğer pilotun da uyuduğunu gördüğü ifade edildi. Uçağın pilotsuz olarak ne kadar süre uçtuğu belli değil.

Pilotlar skandalı kendileri CAA’ya bildirdi. CAA sözcüsü, “Pilotlara disiplin cezası verilmesi bizi şaşırtır. Hava yolu şirketi, uçuşlarla ilgili olarak köklü değişiklikler içine girmelidir” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika