spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havacılık sektörüne Erzincan’dan eleman yetişiyor

Seçtiklerimiz

Havacılık sektörüne Erzincan’dan eleman yetişiyor

Türkiye genelinde havacılık sektörüne teknisyen yetiştirilmesi amacıyla, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Erzincan’da faaliyete başlayan Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 59 öğrencisi ile uçak bakım alanı bölümünde eğitim veriyor.

Havacılık sektörüne kalifiye elaman yetiştirmek ve özelikle üniversitelere daha donanımlı öğrenciler gönderilmesi noktasında İstanbul’da 2, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Erzincan’da meslek lisesi olarak eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Uçak Bakım Alanı bölümünde yetişen öğrenciler, havacılık sektörüne teknisyen olarak girecek.

Seviye Belirleme Sınavına göre 360 ile 410 puan aralığında öğrenci yerleştirmesi yapan Erzincan Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı öğrencileri, hızla büyüyen havacılık sektöründe yer alabilmek için eğitim ve öğretimlerini sürdürüyor. 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Erzincan’da açılan Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı bölümünde 50’si erkek 9’u kız öğrenci olmak üzere toplam 59 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

İlk etapta Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim öğretim faaliyetini sürdüren okul, daha sonra Mesleki Eğitim Merkezinde yapılan tadilat çalışmaları sonrası, gelecek eğitim-öğretim yılında bu merkezde eğitim verecek.

Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı bölümünde eğitim-öğrenim gören öğrencileri ziyaret eden Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Bu okulun Türkiye’de 6 okuldan birisi olduğunu ve eğitim-öğretim yılının başında ilk kez öğrenci alarak faaliyetine başladığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Özen, "Hızla büyümekte olan havacılık sektöründe rekabet büyük önem kazanmaktadır.

Sanayileşmiş ülkeler havacılık sektörünün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar ve planlar üretip uygulamaktadır. Uçak bakım alanında iki meslek dalı bulunmaktadır. Erzincan’da ki okulumuzda uçak gövde motor dalı bölümü bulunmaktadır. Bu dallardan mezun olan elamanlar, teknisyen olarak uçak bakım atölyelerinde çalışmaktadır. Bu elamanların görevleri, uçuş emniyeti açısından çok büyük önem taşımaktadır." dedi.

Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı bölümüne il dışından 21, Erzincan’da ise 28 öğrenci kayıt yaptırdı. Uçak Bakım Alanı bölümünde öğrenim gören öğrenciler, geleceğin meslekleri arasında yer alan havacılık sektörünü iş bulma olanağının kolay olması sebebiyle tercih ettiklerini belirterek, bu alanda kendilerini yetiştirerek havacılık sektöründe çalışacaklarını kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika