spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havacılık Meslek Yüksek Okulu Açılıyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu  (Thk)’nun İzmir’in Selçuk İlçesinde Açmayı Planladığı Havacılık Meslek  Yüksek Okulu İçin Selçuk Belediyesi’ne Yapılan ve Belediye Meclisinde  Görüşülen Bina Tahsisi Talebi, Oy Birliğiyle Kabul Edildi.

       

Türk Hava Kurumu (THK)’nun İzmir’in Selçuk ilçesinde açmayı planladığı Havacılık Meslek Yüksek Okulu için Selçuk Belediyesi’ne yapılan ve Belediye meclisinde görüşülen bina tahsisi talebi, oy birliğiyle kabul edildi.
       
        Oylamadan sonra söz alan AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Zahide İlki, THK’nın oldukça zengin bir kurum olduğunu, aslında böyle bir binanın kendi bütçelerinden yapılabileceğini söyledi. Bu nedenle ücretsiz tahsis yerine bir kira bedeli alınmasının doğru olacağını belirten İlki, herhangi bir devlet üniversitesinin bu binaya talip olması halinde; ücret alınmayabileceğini ifade etti.
       
        İlki, "Yine de bu kararı ilçe yararını gözeterek destekliyoruz." dedi.
       
        THK Selçuk Şube Başkanı Şaban Söğütçü toplantının ardından Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’e kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.
       
        THK Genel Başkanı Osman Yıldırım da, "Tüm Selçuklulara kurumumuza olan güveni ve meslek yüksek okul açma konusunda gösterdikleri destek ve teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
       
        Kararlarından dolayı Meclis üyelerine teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ise THK’nın halkın bağışlarıyla ayakta durabilen ve çok önemli işler başaran bir cumhuriyet kurumu olduğunun altını çizdi.
       
        Ülgür, "THK, Geçmişte ilk yerli Türk uçağını yapabilmeyi başarmıştır. Ancak bu üretim çeşitli nedenlerle engellenmiş ve devam ettirilememiştir. Böylesi önemli bir kurumun ilçemizde bir eğitim faaliyetine girişmesinden mutluyum. Elimizden gelen her tür desteği sağlayacağız." açıklamasını yaptı.
       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika