spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Havaalanının ismi Halka sorulmalıdır!

Seçtiklerimiz

Bektaşoğlu yaptığı açıklama da yapımı süren ORGİ havaalanı için başlayan isim tartışması için “Son günlerde Ordu ili Gülyalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve yapımı devam etmekte olan Havaalanı ile ilgili olarak kamuoyunda bir isim tartışması başlatılmak istenmektedir. Giresun ve Ordu illerinin onca yaşamsal sorunu çözüm beklerken havaalanı ismi konusundaki polemikleri ve yapay tartışmaları doğru bulmuyoruz” açıklamasını yaptı.

 Bektaşoğlu yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Sırf Sayın Başbakana şirin gözükmek adına isim konusunda açıklamalar yapanlara bir çağrıda bulunuyoruz, bu konuda kararı verme ve isim koyma yetkisi kimsenin tekelinde olmadığı gibi aksine Ordu ve Giresun halkına aittir. Bizce, isim seçenekleri çoğaltılmalı, halk oylaması ile konu netliğe kavuşturulmalı ve son günlerde çokça rastladığımız okullara, camilere, hastaneler ve hatta üniversitelere Sayın Başbakanın isminin verilmesi modası sonlandırılmalıdır. Bizim önerimiz; havaalanının isminde mutlaka Ordu ve Giresun’un kullanılmasıdır. Zira bütün varlığı ile Ordu il sınırları içerisinde yer alan havaalanının isminden Giresun’un çıkarılması durumunda kentimizin bu havaalanıyla alakalı başka hangi bağı kalacaktır?

  Sanırız dünyada yaşarken birçok yere ismi verilen ve ismi verilmeye çalışılan başka bir Başbakan örneği yoktur. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tip suni isim tartışmalarından çok Giresun’un söz verilip sonlandırılamayan Eğribel tüneli, Giresun – Sivas yolu bağlantısı, Tirebolu Demiryolu ve Giresun Güney Çevre Yolu gibi sorunlarına enerji ve mesai harcanması taraftarıyız.” 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika