spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Hava Trafik Kontrolörü sayısı 1507’ye ulaştı

Seçtiklerimiz

Türkiye  havalimanlarında Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalıştırılmak üzere  atamaları yapılan ve 05.12.2016 tarihinde kursları başlayan personelin temel  eğitimleri tamamlandı. Kursiyerler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 118  ve 119. Dönem Temel ATC Kurs birincilerine diplomaları Yönetim Kurulu  Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak tarafından verildi.

Eğitimlerini  tamamlayarak diplomaya hak kazanan 37 personelle birlikte kurumun Hava Trafik  Kontrolörü sayısı 1507’ye yükseldi.

 

Diploma töreninde  konuşan Genel Müdür Funda Ocak, “ Sevgili gençler, çok iyi bir  kurumun çok güzide bir mesleğine adım atıyorsunuz. Bundan sonra Türk hava  sahasını kontrol eden ve bu hava sahasının emniyetinden sorumlu olan  abilerinizin ablalarınızın arasına taze bir kan olarak akacaksınız. Yolunuz açık  olsun, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

DHMİ’nin öncelikli  hedefinin Türk sivil havacılığını dünya sivil havacılığının zirvesine taşımak  olduğunu söyleyen Ocak konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“DHMİ Genel  Müdürlüğü bugün Türkiye genelinde 55 havalimanının 49’unu bir fiil işleten, 1  milyon m2’lik hava sahasını yöneten, verdiği bu hizmetler nedeniyle geçtiğimiz  sene itibariyle 174 milyon yolcuya ve 1 milyon 830 bin uçağa hizmet veren bir  kurum. Bu hizmetleri direkt ve dolaylı 16 bin personel ile yürüten; sadece kendi  bünyesinde değil sektörün diğer paydaşlarının, havayolu şirketlerinin, yer  hizmetleri kuruluşlarının, kargonun, nakliye kuruluşlarının, yakıt ikmal  kuruluşlarının ve pek çok paydaşın 100 bin kişilik istihdamın oluşmasında  gerekli zemini hazırlayan bir kurum. Yaptığı faaliyetler neticesinde geçen sene  rakamlarıyla 4 milyar lira ciro elde eden ve ortalama her yıl 1.5 milyar kar  payı, gelirler vergisi, bütçe katkı payı olarak Türk ekonomisine katma değer  üreten böyle bir kuruluşa mensup oldunuz.

 

Yetiyor mu?  Yetmiyor. İşletmeciyiz ama her sene kendi öz kaynaklarımızdan bu sektöre  ortalama 500 milyon liralıkta yatırım kazandırıyoruz. Biz böyle bir aileyiz. Ve  bugünlere pek çok hedefimizi, pek çok hayalimizi gerçekleştirerek geldik. Doğru  zamanlarda doğru değişimleri yakalayarak geldik. Bitti mi? Bitmedi. Bizim  geleceğe yönelik yolculuğumuz devam ediyor. Hayallerimiz ve hedeflerimiz devam  ediyor. Nedir bizim hedeflerimiz? Öncelikle Türk sivil havacılığını dünya sivil  havacılığının zirvesine taşımak. DHMİ’nin bugüne kadar elde ettiği tecrübesini  uluslararası arenada sergileyerek bu güzide kurumu artık küresel bir marka  haline getirmek.

 

Tabii tüm  bunları yapmak insan kaynaklarıyla mümkün. İnsan kaynaklarını çok önemsiyoruz.  Bugüne kadar bir türlü gerçekleştiremediğimiz Eğitim Dairesi Başkanlığını  nihayet kurduk. Önümüzdeki dönemde artık Havacılık Akademisi çatısı altında  yapılanacağız. Sadece eğitim hizmetlerimizi yurtiçinde kendi kurumumuzda değil  uluslararası platformda da sunma gayreti içerisinde olacağız. Bu konuyla ilgili  her türlü çalışmalarımızı başlattık. Eğitim demişken bugün Öğretmenler Günü.  Tabii ki çok değerli saygıdeğer öğretmenlerimizin de bu kutsal günlerini  kutluyoruz. Ve uzun süredir bugün mesleğe adım atacak olan arkadaşlarımızı  eğiten eğitmen arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.

Değerli gençler DHMİ  ailesine hoş geldiniz. Yürekten tebrik ediyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun  diyorum.”

 

Tören sonunda  kursiyerlere diplomaları Genel Müdürü Funda Ocak, Genel Müdür  Yardımcıları Mehmet Ateş ve Mehmet Karakan tarafından  verildi.

 

Törende Genel Müdür  Yardımcıları Celal Özuğur, Selay Mürey, Daire Başkanları ve Kurs Öğretmenleri de  hazır bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika