spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Hava-Sen halka seslendi:KTHY yok edildi

Seçtiklerimiz

Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) bir gecede nasıl kapatıldığının unutulamayacağını belirterek, Kurumlara sahip çıkılması yönünde çağrı yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamada EL-SEN’e seslenen Atakan, “Yüzde yüzü devletin olan KTHY’nın çalışanlarına işsizlik parası dahi ödenmeden on sekiz ay sokakta kaldıklarını, yarı maaşa işe girmek zorunda bırakıldıklarını, iki yıl geçmiş olmasına rağmen İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmadığını, tazminatlarının ödenmediğini sizlere hatırlatır ve özelde kurumunuza, genelde tüm kurumlarımıza sonuna kadar sahip çıkmanız yönünde yaşayan ölüler olarak sizleri uyarırız” ifadelerini kullandı.

Atakan, açıklamasında halka da seslenerek, KTHY’nin KKTC’nin “dünyaya açılan penceresi, öz malı, onuru ve gururu” olduğunu ifade etti ve KTHY’nin batışının ardından uçak şirketlerinin yüksek fiyatlarla halkı adeta sömürmeye başladıklarını savundu.

Atakan KTHY yok edildikten sonra İstanbul’a 780 TL’ye gidip gelindiğini; 49 TL’ye kampanya yapanların şimdi ortada olmadığını iddia etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika