spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Hava İş’i sarsan skandal dava

Seçtiklerimiz

Hava İş Sendikası’nın üç üst yöneticisi hakkında mobbing davası açan danışman N.Ö. olayın, kendisine bir otelde uygunsuz bir teklif yapılmasının ardından başladığını iddia etti.

 

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Genel Sekreter Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında, sendikada danışman olarak görev yapan N.Ö.’ye işyerinde psikolojik taciz (mobbing) uyguladıkları iddiasıyla, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haziran ayında gerekçe gösterilmeden iş sözleşmesi fesh edilen 52 yaşındaki N.Ö. savcılıkta Kaya Sayın’ın kendisine 2007’de bir otelde birlikte olmayı teklif ettiğini bu teklifini sendika yöneticisi Ayçin’e ilettiğini söyledi.

Bu olaydan sonra kendisine 3 ay görev verilmediğini, arşiv ve evrak dağıtımı gibi işlerde çalıştırıldığını öne süren N.Ö.’yü, mesai arkadaşları da onayladı. İki tanık, şüphelilerin kendilerinden N.Ö.’ye selam verilmemesini, tavır alınmasını istediğini savundu. 

 
Adli Tıp raporuna göre "travma sonrası stres bozukluğu ve majör depresyon" tanısı konan N.Ö.’nün dosyasını bilirkişi olarak inceleyen Kadir Has Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zeynel T. Kangal da raporunda "sistematik olarak eziyet suçunun oluştuğu sonucuna varılmıştır" dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika