spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Hava-İş 23. Dönem TİS 3. Oturum açıklaması

Seçtiklerimiz

02.02.2012 tarihinde başlayan 23. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 15.02.2012 tarihinde yapılan 3. Oturumda da “toplu iş sözleşme görüşmesi” işveren yetkililerinin dayatmacı tutumu ile bir anlamda başlatılamadı.

Çünkü toplu iş sözleşmesi tüm maddeleri ile bir bütündür ve tüm maddeler üzerinden tartışılmalıdır. Ancak masada sabırla izaha çalıştığımız toplu sözleşme düzeninin bu en temel kuralını, işveren yetkilileri sürekli reddetmekte tüm üyelerimizce hiç bir şekilde kabul görmeyen komik ücret tekliflerini bizlere tartıştırmaya çalışmaktadır.

Toplu iş sözleşmesini hiçbir gerekçeye dayanmayan itirazları ile 1 yıldan fazla geciktiren işveren yetkilileri, artık kesinleşen 1 yıllık %10.48 olan 2011 enflasyonunun baz alınmaması gerektiği yönünde çarpıtmalara girişiyorlar.

Enflasyonun daha düşük çıktığı yıllarda da ısrarla “enflasyon artmadı ücretleriniz erimedi diyerek” enflasyon rakamlarını bize hedef gösteren işveren yetkilileri şimdi tam tersini savunmaya çalışıyor.

Reel ücret kayıplarını krizlerde hep çalışanlar yaşadı, böylesi bir yeni reel kaybı hiç üyemiz artık kabul etmeyecektir.

Değerli üyelerimiz;

İşveren her oturum sonrası timsah gözyaşları ile bülten yayınlayıp, masadaki uzlaşmaz tutumunu gizlemeye çalışmaktadır. Bizim bültenlerle söz dalaşı oluşturmak gibi bir niyetimiz yoktur. Bunun kimseye de faydası olmayacaktır. Çözümden yana olan, masada tartışmaktan korkmaz.

Bir sendika işverenin hakkaniyetsiz, hukuksuz, adaletsiz uygulamalarının oluşturduğu sorunları, toplu iş sözleşmesi masasında tartışmaya çözmeye çalışmayacakta nerede çalışacaktır?

Hava-İş sendikası yetkililerinin masada “ücret teklifinizi kabul ettiğimizde diğer maddelerdeki değişiklerimizi siz kabul ediyor musunuz ?” sorusuna “yok toplu iş sözleşmesinin 108 maddesi de tartışılır” diyen işveren yetkililerine, çalışanlara reva gördükleri bunca haksızlıklardan sonra nasıl güvenebiliriz?

 

Toplu iş sözleşmesi yasası taraflara 60 günlük görüşme süresini boşuna vermemiştir. Biz bu süreyi sorunlarımızın çözümü için masada kullanmak taraftarıyız, ancak işveren yetkilileri uzlaşmazlık çıkarmak istiyorsa, bizde yasal ve meşru haklarımızı kullanır süreci siz üyelerimizin dayanışması ve gücü ile olması gereken bir üst aşamaya götürürüz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Toplu iş sözleşme görüşmelerinde masadaki tartışmaları gelip izleyen üyelerimiz işverenin dayatmacı tutumunu kendi gözleri ile görmektedir. Tüm üyelerimizi 28 Şubat 2012 de saat 14.00’de THY Genel Müdürlüğünde yapılacak toplantıya davet ediyor ve tartışmaları izlemeye çağırıyoruz.

Hava-İş sendikası her dönem olduğu gibi üyesinin gücü ve desteği ile zor süreçleri kazanımlara dönüştürme becerisi ve tecrübesine sahip olarak bu dönemi de kazanımlarla bitireceğimize gönülden inanmaktadır. Sabırla ve inançla birlikte ve birlikte kazanacağız. Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika