spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Hamdi Topçu THY’nin hedefini büyüttü

Seçtiklerimiz

 Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, açılışı yapılan Houston hattıyla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uçuş noktası sayılarını 5’e çıkardıklarını söyledi.

THY’nin Houston’a ilk seferi öncesinde düzenlenen, aynı zamanda mart ayı ihracat verilerinin de açıklandığı toplantı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Hamdi Topçu, toplantıda yaptığı konuşmada, THY’nin Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gelişmelerine ayak uydurarak büyüdüğünü, ülke ekonomisindeki büyümenin THY’nin uçuş noktaları, hasılatı, kapsadığı alan bakımından benzerlik gösterdiğini ifade etti.

Son 10 yılda THY’nin 1,2 milyar dolar cirodan bugün iştirakleri ile beraber 13 milyar dolar ciroya ulaştığını ve bugün 6,4 milyar dolar ihracat ile Türkiye’nin en fazla gelir getiren şirketi olduğunu belirten Topçu, ”Uçtuğumuz yeni destinasyonlar, ihracatın da artması konusunda büyük önem arz etmektedir. Bu konuda hem Ekonomi hem Dışişleri Bakanlığımız ile yakın çalışmaktayız. Bu çalışmalar neticesinde geldiğimiz nokta, THY’yi dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi konumuna getirmiştir” diye konuştu.

Topçu, THY’nin bugün Avrupa’da 84 noktaya uçtuğunu, gelirinin büyük kısmını Avrupa’dan elde ettiğini, fakat eksenini genişleterek Afrika’da uçtuğu 34 nokta ile kıtada en fazla noktaya uçan 2. havayolu şirketi olduğunu belirterek, ”İnşallah yıl sonu itibariyle bu 34 noktayı yukarı çekip 1. sıraya çıkacağız. Avrupa’da ise 2013 yılı içinde 84 noktamıza 12 nokta daha ilave etmeyi düşünüyoruz. Avrupa’da artık 2013 yılı ilk yarısı itibariyle uçmadığımız ülke kalmayacağı gibi büyük şehirlerin tamamına da artık uçmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan Houston hattıyla da Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uçuş noktası sayılarını 5’e çıkardıklarını bildiren Topçu, gelecek aylar itibariyle bu uçuş şehirlerinin sayısını tedrici olarak artıracaklarını söyledi.

THY’nin uçuş ağını genişletme açısından yeni atılımlara girdiğini anlatan Topçu, 40 geniş gövdeli uçak, 117 dar gövdeli tek koridorlu uçak siparişi verdiklerini, 2020 itibariyle 350-400 arası uçak sayısıyla dünyada en çok şehre uçan havayolu şirketleri arasında ilk 5’te yer almayı hedeflediklerini dile getirdi.

Topçu, THY olarak Türkiye’nin ekonomik ve siyasi potansiyelini kullandıklarına işaret ederek, ”Bu potansiyeller gerçekten THY’yi global bir şirket haline getirdi ve bu yükseliş önümüzdeki yıllarda ihracatımızla beraber devam edecek” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika