spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Hamas’tan İsrail’e uçak satan ABD’ye tepki

Seçtiklerimiz

Hamas, ABD’nin, dünyanın en gelişmiş savaş uçaklarından F-35’leri İsrail’e satma kararına sert tepki gösterdi.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, "ABD yönetiminin İsrail’e yeni bir filo kurması için savaş uçağı satması utanç verici bir eylemdir. Bu, teröre resmi destek vermektir" denildi. ABD’nin İsrail’e savaş uçağı satarak "İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarına ortak olduğu" ifadesine yer verilen açıklamada, uluslararası topluma da Filistinli sivillere karşı işlenen suçların cezalandırılması konusunda İsrail yönetimine karşı harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Hava Kuvvetleri, radara yakalanmama özelliğiyle "hayalet" olarak anılan son nesil savaş uçağı F-35’lerden yeni bir filo kurmak üzere alt yapı çalışmalarına devam ediyor.  

ABD Savunma Bakanı Ashley Carter, Tel Aviv’e yaptığı ziyarette, İsrail’in, Ortadoğu’da F-35 savaş uçaklarına sahip ilk ülke olacağını söylemişti.

İsrail Savunma Bakanlığı ile ABD yönetimi arasında şubat ayında imzalanan anlaşma kapsamında İsrail’in 2,8 milyar dolara 14 adet F-35 müşterek taarruz jeti satın alması öngörülüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika