spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Halklar arasındaki ‘Berlin duvarları’ yıkılmalı

Seçtiklerimiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin kültür ve turizm elçisi olarak ilan ettiği, Borussia Dortmund’da oynayan Alman milli takımının Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan’ı tanıttı.

Bakan Çelik, turizmin sadece halkların hareketliliğinden ibaret olmadığını ve halklar arasında psikolojik duvarların yıkılması gerektiğini belirterek, ”Turizm için halklar arasındaki psikolojik Berlin duvarlarının yıkılması gerekiyor” dedi.

Berlin’de turizmcilerle yaptığı görüşmelerde Türkiye’nin kültürel ve tarihi miraslarından söz ettiğini ifade eden Çelik, Türkiye’ye gelen turistlerin sayısının iyi, ancak yeterli olmadığını söylediğini ve bu konuda performansın artırılmasını istediğini kaydetti.

Uzun vadeli stratejileri tercih etmediklerini, bunun yerine kısa vadeli ve verimli stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Çelik, "Uzun vadeli strateji verimli değil" ifadesin kullandı.

Bakan Çelik, soru cevap kısmına geçilmeden önce İlkay’a Türkiye’nin tanıtılmasına katkıda bulunmasından dolayı bir plaket verdi.

İlkay da Bakan Çelik’e Borussia Dortmund’a giydiği 8 numaralı formayı hediye etti.

Suriye krizinden kaynaklanan olumsuz etkiler var

Daha sonra soruları cevaplayan Bakan Çelik, Turizmde Türkiye’nin 2013 yılı beklentilerinin ne olduğu şeklindeki soruya karşılık, turizmde potansiyelin arttığını, hatta rekor kırma eğilimi bulunduğunu belirtti. Çelik, "Ancak Suriye krizinden kaynaklanan olumsuz etkiler var. Bunları gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Potansiyeli iki kat artırırlarsa karları 5 katı olacaktır
 
Berlin’de görüştüğü muhataplarıyla Nisan ayında yeniden görüşeceğine vurgu yapan Bakan Çelik, ”Bir şeyler yaparlarsa şimdiki rakamların iki katına yakın sürede ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

Turistlerin Türkiye’ye dinlenmek, tarihi yerleri gezmek, hem de yemekleri için geldiğini ifade eden Çelik, bunların hepsini kapsayacak çeşitli gezi paketlerinin hazırlanabileceğini kaydetti.

Bakan Çelik, ”Muhataplarımdan Türkiye için hazırladıkları paketleri çeşitlendirmelerini istedim” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika