spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Gyrocopter merakı 9 yıl hapisle sonuçlanabilir

Seçtiklerimiz

ABD’nin başkenti Washington’da gyrocopter (tek kişilik helikopter) uçuran 61 yaşındaki Douglas Hughes, emekliliğini bu hobiyle geçiriyor. Bundan bir çocuk gibi keyif alan Hughes geçtiğimiz günlerde gyrokopterini uçurmak için çok yanlış bir yer ve yanlış bir zaman seçti. Şu anda 6 farklı suçtan dolayı 9 yıl hapisle yargılanıyor.
 
Özellikle ABD’nin başkenti Washington’da bireysel hava araçlarına hiç tolerans gösterilmiyor. Daha önce de Beyaz Sarayın çimlerine drone indiren bir kişi uzun süre sorgulanmış, kendini kurtarmak için zor zamanlar yaşamıştı.
 
İniş yapılan alan bir devlet binasıysa durum oldukça ciddi olabiliyor. Gyrokopter ise bambaşka bir sorun teşkil ediyor. Dougles Hughes tarafından kontrol edilen bu aracın bilerek ve isteyerek devlet malına zarar vermesi suçlaması ilk yöneltilen suçlama olmuş. Devlet bu uçuşu yasak bölgeye girmek, hükümetten izinsiz uçuş yapmak, halkın güvenliğini tehlikeye atmak, devlet arazisine zarar vermek, izinsiz protesto ve çimlere basmak olarak değerlendirmiş ve Hughes’un bu suçlardan yargılanmasına başlanmış.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika