spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Güney Kore Boeing’ten savaş helikopteri alıyor

Seçtiklerimiz

Kore yarımadasında "düşman kardeşler" Güney Kore ile Kuzey Kore arasında haftalardır devam eden gerilim ABD uçak ve helikopter üreticisi Boeing’e yaradı.

Güney Kore, 1.6 milyar dolar karşılığında Boeing’ten 36 adet "AH-64E-Apache Guardian" tipi savaş helikopteri satın alacak. Güney Kore’deki helikopter ihalesine Bell Helicopter ve Türkiye’den TAİ de teklif vermişti.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Güney Kore’nin hava kuvvetlerini daha da güçlendirmek için savaş uçağı satın almayı planladığını iddia etti.

Seul’un 60 adet savaş uçağı satın almayı planladığını belirten Reuters, söz konusu ihale için Amerikan savunma şirketleri Lockheed Martin ve Boeing ile Avrupa konsorsiyumu EADS, Finmeccanica ve İngiliz BAE Systems’in yarıştığı ifade edildi.

Güney Kore’nin ise Lockheed Martin’in üretimi F-35 ile Boeing’in savaş uçakları F-15’ler arasında tercih edeceği iddia edildi.

Güney ile Kuzey Kore arasındaki gerilim ise devam ediyor. Kuzey Kore, ortak sanayi bölgesi Kaesong’a Güney Kore’li işadamlarının girmesine bugün de izin vermedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika