spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Gökyüzünün sihirbazları Büyükçekmece’de buluştu

Seçtiklerimiz

Özellikle Litvanyalı pilotun yaptığı gösteri, izleyicilerden tam not aldı. Festival kapsamında Türk yapımı Hürkuş da bir gösteri yapacak.

Gökyüzünün sihirbazları Büyükçekmece’de düzenlenen Airfest 2015’te buluştu. Türkiye’nin en ünlü akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk, dünyaca ünlü İtalyan akrobasi ekibi Team Pioneer ve Litvanyalı akrobasi pilotu Jurgis Kairys nefes kesen gösterileriyle havacılık tutkunlarını mest etti.

01-02 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin ilk gösterisinde sahne olan Litvanyalı pilot Jurgis Kairys havada yaptığı akrobatik hareketlerle adeta yürekleri ağza getirdi. Yaklaşık 20 dakika havada kalan Litvanyalı pilot, izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Havada adeta uçağı durduran deneyimli pilot, çıkan dumanlarla farklı figürler oluşturdu.

Festival ve gösteriler hakkında konuşan Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Başkanı Selim Ergün, festivalde hava şovlarının yanı sıra kültürel etkinlikler de olacağını söyledi. Ergün, festivali daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla bu yıl adres olarak İstanbul’u seçtiklerini kaydetti.

İzleyiciler de gösterilerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Emine Öztürk, gösteriyi çok beğendiğini söyledi. Rıza Hafıs ise ilk defa gördüğü hava şovunun kendisini çok etkilediğini anlattı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika