spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Gökyüzünde Venüs ve Jüpiter gösterisi

Seçtiklerimiz

ABD Uzay ve Havacılık Üssü NASA daha önce Jüpiter ve Venüs gezegenlerinin haziran ayı boyunca birbirine yaklaşarak tek yıldız gibi görüneceğini açıklamıştı. 19 Haziran’da Venüs, Jüpiter ve hilal şeklindeki ay önce bir üçgen oluşturdu. Ardından iki gezegen arasındaki mesafe giderek azıldı.

Bu gece ise gezegenler arasındaki açı 0.3 dereceye kadar düşecek. İki yıldız neredeyse üst üste gelecek. Boyut olarak büyük olan Jüpiter daha uzak görünecek. Venüs daha beyaz ve göz alıcı bir renge bürünürken, Jüpiter sarı ve yeşil bulutları sayesinde daha donuk renkte görtnecek. ABD’deki Rice Üniversitesi’nde astronom olarak görev yapan Pat Hartigan, iki gezegenin yüzyıllardan beri ilk defa bu kadar iyi bir konumda bir araya geldiğini belirtiyor.

Venüs ve Jüpiter bir daha 1 Mart 2023’te benzer bir konuma gelecek. Astronomi haber sitesi Sky and Telescope’taki haberde en son 2 bin 15 yıl önce Hz. İsa’nın doğduğu gün tek bir yıldız gibi görünen Jupiter ve Venüs’ün , Hıristiyan anlatılarında yer alan Beytüllahim Yıldızı’nı oluşturduğu iddia ediliyor. Bilim insanlarınca sırrı çözülemeyen Beytüllahim Yıldızı, Hz. İsa’nın doğumu sırasında gökyüzünde görüldüğü anlatılan bir gök cismi olduğu söyleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika