spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Gökçen Havacılık Uçak Ambulanslarla Yaşam Kurtaracak

Seçtiklerimiz

Önemli sağlık sorunlarında hastanın hayatını tehdit eden zaman kaybı, THK Gökçen Havacılık’a bağlı hava ambulansları sayesinde ortadan kalkıyor. Uçak ambulanslarla kısa sürede sağlık merkezine nakledilen hasta, yeniden hayata tutunuyor.

THK Gökçen Havacılık’tan yapılan açıklamaya göre kurum bünyesinde hizmet veren hava ambulansları, zamana karşı verilen amansız yarışta, hastanelerin eli kolu oldu. Acil hastaların ilgili sağlık merkezine nakledilmesi esnasında yaşanan olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle pek çok insan yaşamını yitirirken, hava ambulansları sayesinde bu tehdit büyük oranda ortadan kalkıyor. Özellikle acil ameliyat ve organ nakli gereken hastalar için dakikalar bile çok önemli. Bu aşamada devreye giren hava ambulansları, hastayı en güvenli ve sağlıklı biçimde bir yerden başka bir yere naklediyor.

-UZMAN EKİP EŞLİĞİNDE-

THK Gökçen Havacılık’ın; ambulans uçak işletmeciliği konusunda Türkiye’nin uluslar arası standartlara sahip yetkili işletmesi olduğunu söyleyen Genel Müdürü Volkan Yılmazer, "Günümüzde yoğun trafik ve zaman kaybından dolayı birçok insanımız maalesef hastane yolunda yaşamlarını yitirmektedir. Uluslararası standartlara sahip sağlık ekipmanları ve nitelikli personeli ile Türkiye’nin her yerinden hasta taşıma ve organ nakli yapabilme imkanına sahip THK Gökçen Havacılık, konusunda uzman personel ve uçakları ile hastaları en güvenli ve sağlıklı şekilde taşımaktadır" dedi.

-HER TÜRLÜ ŞARTTA UÇABİLİYOR-

Haftanın 7 günü, 24 saat hizmet verebildiklerini söyleyen THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, "Hava ambulans uçakları, 1 sedyeli hasta, 1 refakatçi ve 2 sağlık personeli ile ihtiyaç halinde her an ve her türlü hava şartlarında uçabiliyor. Havacılık kurallarının izin verdiği tüm noktalardan iniş-kalkış yapabilen hava ambulansları, en ekonomik, en hızlı ve en emniyetli şekilde hastaları havadan nakil edebiliyor. Acil vakalar için zamana karşı yarışan tüm kişi ve kuruluşlar diledikleri saat bize ulaşabilirler" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika