spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Germania’nın yerini Corendon dolduracak

Seçtiklerimiz

Geçtiğimiz haftalarda Almanya’nın charter havayolu firmalarından Germania Havayolları’nın iflasını açıklayarak operasyonlarını durdurması üzerine, Corendon Airlines bu pazarda açığa çıkan kapasiteyi değerlendirmek adına yeni base’ler açacağını ve sunduğu koltuk sayısını arttıracağını açıkladı.
 
Son 5 yıldır Almanya pazarında hızla büyüyen Corendon Airlines, Almanya piyasasında ortaya çıkan boşluğu doldurmak amacıyla bir uçağını 12 Nisan itibariyle Münster-Osnabrück Havalimanına 12 ay boyunca operasyon yapmak üzere base edeceğini ve yaz 2019 sezonunda bu meydandan Yunan adaları, Hurghada, Antalya, Balear ve Kanarya adalarına uçacağını açıkladı. Ayrıca Antalya base uçakları ile de, Münster, Bremen ve diğer meydanların ilave kapasiteyle destekleyeceklerini belirtti.
 
Almanya’daki son dönem yatırımlarını değerlendiren Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, “2019 yaz sezonunda bir uçağımızı Köln-Bonn Havalimanına base edeceğimizi açıklamıştık. Germania’nın uçuşlarına son vermesinin ardından uzun yıllardır çalıştığımız müşterilerimizden gelen talep üzerine piyasaya 150.000 ek koltuk daha sürmeye karar verdik.

12 Nisan itibari ile bir uçağımızı base edeceğimiz Münster-Osnabrück Havalimanının ardından,1 Ekim itibariyle de Nürnberg’e bir diğer uçağımızı konuşlandırıyoruz. Bu ek kapasiteler ile birlikte 2019 sezonunda Almanya’dan başta Türkiye olmak üzere Mısır, Yunanistan ve İspanya’ya 1 milyon 650 bin koltuk planlamış olduk.” şeklinde konuştu.

 
2018 sezonu başında Almanya’nın 12 meydanından haftada 60 kez Türkiye, Mısır, Yunanistan’a uçan Corendon, 2019 yaz sezonunda yeni base ve destinasyonlarla meydan sayısını 20’ye; haftalık uçuş sayısını ise 100’e çıkarıyor. Corendon Airlines bu uçuşları tur operatörleri, seyahat acenteleri ve kendi web sitesi www.corendonairlines.com aracılığı ile satışa sunuyor.
 
Münster-Osnabrück Havalimanından yapılacak uçuşların planlaması ise şu şekilde:
 
Antalya: Her Pazartesi, Çarşamba, Cuma
 
Heraklion: Her Pazartesi, Perşembe, Pazar
 
Kos: Her Salı ve Cumartesi
 
Rodos: Her Salı
 
Fuerteventura Adaları: Her Pazartesi
 
Kanarya Adaları: Her Çarşamba
 
Tenerife Adaları: Her Cuma
 
Hurghada: Her Çarşamba, Cuma

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika