spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Genç Havacılara % 75 Burs Fırsatı

Seçtiklerimiz

Havacılık sektörünün özellikle Türkiye ve Orta Asya olmak üzere Dünya genelindeki yükselen trendiyle doğru orantılı olarak yetişmiş insan gücüne olan gereksinim de her geçen gün artıyor. Özellikle ara eleman düzeyinde olmak üzere hizmet sunan yetkin ve kalifiye personel açığı da giderek artıyor. Sektördeki bu açığı kapatmak için yola çıkan İstanbul Rumeli Üniversitesi bu yıl ilk kez Uçak Teknolojisi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans programlarında eğitime başlıyor.

 

İstanbul Rumeli Üniversitesi havacılık programlarını diğer üniversitelerden farklılaştıran ayrıcalıkların başında; havacılık dilinin İngilizce olması nedeniyle standart eğitim dönemi içerisinde yoğun teorik ve pratik İngilizce dil eğitimini müfredatına eklemiş olması geliyor. Diğer bir öne çıkan yönü ise; ulusal ve uluslararası düzenleyici kuruluşlar nezdinde elde edilecek tanıma ve belgelendirme süreçleri kapsamında mezunlarına sadece birer diploma değil bunun yanında yetkinliklerini sertifikalandırma fırsatı da sunacak. Ayrıca; havacılık programlarının akademik personel yapısı ise alanında uzman kişilerden oluşuyor. Eğitim süresi boyunca havacılık sektörünün önde gelen temsilcileriyle bir araya gelecek öğrencileri, parlak bir gelecek bekliyor.

 

Hâlihazırda başlamış olan ÖSYM üniversite ek yerleştirme sürecinde ilk beş tercihine İstanbul Rumeli Üniversitesi Uçak Teknolojisi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans programlarını yazan öğrencilerin tamamı koşulsuz şartsız üniversite tarafından % 75 burslu olarak okutulacak.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika