spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Geleceğin pilotları Eskişehir’de

Seçtiklerimiz

THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanı Hakan Ersoy, merkezde, 16 yaşını dolduran her Türk gencine, paraşüt, yelken kanat, yamaç paraşütü, model uçağın yanı sıra, bir başka aracın çekmesiyle havalanabilen ve hava akımlarından yararlanarak uçan motorsuz hava aracı planör eğitimi verdiklerini söyledi.
 
Ücretsiz verilen kurslara katılmak isteyen gençlerin başvurularını, THK şubelerine yaptığını ve daha sonra genel merkezde planlamalar yapıldığını anlatan Ersoy, ’’Eğitimler esnasında öğrencilerimiz merkezimizde kalmakta yeme, içme ve eğitim ihtiyaçları THK Genel Başkanlığı’nca karşılanmaktadır. Tüm öğrencilerimize havacılığı sevdirmeyi hedefliyoruz. Havacılığı sevdirmenin yanında yaygınlaştırmak ve çocuklarımıza kardeşlik, paylaşma, kendine özgüveni bu tesislerde vermekteyiz. 2011 yılında kurumumuz tarafından yaklaşık 300 bin sertifika verildi. Bu sayının daha da artacağına inancım tamdır’’ dedi.
 
Ersoy, merkezde 2011 yılında 916 öğrencinin planör kurslarına katıldığını açıklayarak, ’’2012 yılında ise şu ana kadar 564 öğrencimize kurs verdik’’ diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika