spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

FTG kuyruk tescilli uçakta detaylı inceleme

Seçtiklerimiz

Tarkim Havacılık’a yönelik şikayetler sonrası Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından geçtiğimiz Mart ayında soruşturma başlatılmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tarkim Havacılığın sahibi olan Faruk Bayındır ABD’ye kaçmıştı.

 

FETÖ ile ilişkisi olduğu iddia edilen Bayındır’ın yurt dışına kaçması üzerine DHMİ tarafından yapılan soruşturma genişletildi.

 

‘TC-FTG’ kuyruk tescilli uçakta detaylı inceleme

Kanun Hükmünde Kararname’den alınan yetki üzerine bugün Atatürk ve Adana havalimanlarında Tarkim Hangarlarında polis ekipleri geniş çapta inceleme başlattı. Atatürk ve Adana Havalimanı’nda bulunan hangarlarda polis ekipleri, bakım için bulunan 11 uçakta arama yaptı. Bu arada Atatürk Havalimanında Tarkim Havacılığa ait hangarda bulunan 10 arasında FETÖ liderinin baş harflerinin bulunduğu TC-FTG kuyruk tescilli uçak da bulunuyor. Yetililerin el koyduğu hangarda bulunan TC-FTG kuyruk tescilli uçakta detaylı inceleme yaptı.

 

Hangarın kira sözleşmesi feshedildi

Bu arada Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda bulunan Tarkim Havacılık’a ait uçak bakım hangarının kira sözleşmesi ev sahibi durumunda bulunan DHMİ tarafından mahkeme kararıyla feshedilirken, görevli personelin apron giriş kartlarına el konuldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika