spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

FETÖ soruşturması Uçuş Okullarına Sıçradı

Seçtiklerimiz

Hürriyet Gazetesi’nden Toygun Atilla’nın haberine göre, Tarkim’in sahibi olan Fark Bayındır, darbeden önce İstanbul’dan kaçtı. Ancak hakkında yakalama kararı çıktı. Faruk Bayındır’ın kardeşi Ferhat Bayındır ise gözaltına alındı.
 
Ferhat Bayındır’ın ifadesinde ise ilginç iddialar dikkat çekti. Haber göre, gazeteci Haydar Meriç’in, Fetullah Gülen’in özel hayatına ilişkin kitap yazacağını söylemesinden sonra öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Er-Ah Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Bayındır, ifadesinde “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bağlantısını bildiğim ağabeyimin kaset olayında ve Haydar Meriç’in öldürülmesinde rolü olduğunu düşünüyorum” dedi. Ağabey Faruk Bayındır ise firarda.
 
FERHAT BAYINDIR 26 TEMMUZ’DA GÖZALTINA ALINDI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen gazeteci Haydar Meriç’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Er-Ah Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Bayındır, 26 Temmuz’da gözaltına alındı. Cesedi, 18 Haziran 2011’de Akçokaca açıklarında bulunan gazeteci Haydar Meriç, son görüşmesini 1 Haziran 2011’de saat 00.58’de E.Y. adına kayıtlı telefonla yapmıştı. Bu telefon numarasıyla aynı bölgelerde sinyal veren başka bir telefon daha vardı. İnceleme sonunda telefon hattının sahibi İ.V. gözaltına alındı. Bu hat İ.V. tarafından Ferhat Bayındır’a verilmişti.
 
GSM HATTI KARDEŞTEN
 
Ferhat Bayındır’ın telefonları mahkeme kararı ile dinlemeye alındı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi yurtdışına kaçan Faruk Bayındır, 23 Temmuz’da aradığı kardeşi Ferhat Bayındır’a da yurtdışına kaçmasını söyledi. Bunun üzerine polis önce Ferhat Bayındır’a yurtdışına çıkış yasağı koydurdu. Ferhat Bayındır, 26 Temmuz’da gözaltına aldı. İfadesinde İ.V’den aldığı GSM hattını ağabeyi İbrahim Faruk Bayındır’a verdiğini söyleyen Bayındır, “Ağabeyim FETÖ terör örgütü ile bağlantısını bildiğimden, kaset olayında da rol almış olabileceğini ve Haydar Meriç’in öldürülmesi olayında da rolü olduğunu düşünüyorum. Serbest kalmam halinde beni bu duruma düşüren ve itibarımı zedeleyen ağabeyimin yakalanması için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.
 
FERHAT BAYINDIR IFTE FUARLARINI DÜZENLİYOR
 
Havacılığı ağabeyi ile birlikte adım atan Ferhat Bayındır, daha sonra işlerini ayırmıştı. Bayındır her yıl yapılan uçuş okulları ve havacılık eğitimcilerini bir araya getiren IFTE adındaki organizasyonu da düzenlemişti. Ferhat Bayındır’ın son aylarda ağabeyi ile arasını düzelttiği öğrenildi.
 
FARUK BAYINDIR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BIRAKTI
 
Ticari Sicil Gazetesi’ne göre, geçtiğimiz haziran ayında Tarkim Havacılık bir genel kurul düzenledi. Genel kurul kararına göre Faruk Bayındır genel müdürlükten ayrıldı. Yerine eşi Betül Özbey Bayındır getirildi. Faruk Bayındır ayrıca hisselerini de eşine devretti. Dün de Tarkim Uçuş Okulu’na ait çift motorlu uçak Çorlu’da düşmüş biri öğretmen diğeri öğrenci iki pilot kazada hayatını kaybetmişti.


Kaynak: hurriyet.com.tr

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika