spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

FAI Toplantısı  Sona Erdi

Seçtiklerimiz

SPORTİF HAVACILIĞIN DEVLERİNİN İSTANBUL’DA BULUŞTUĞU TOPLANTI SONA ERDİ


05-11 Mayıs 2018 tarihlerinde Türk Hava Kurumu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da Yapılan ve Dünya Sportif Havacılığının bütün branşlarını yöneten, en üst düzey katılımcılarla gerçekleşen FAI (Uluslararası Hava Sporları Federasyonu) Yıl Ortası Toplantısı (Mid Year Meeting) sona erdi.

 

Toplantıya Dünya Uluslararası Hava Sporları Federasyonu(FAI)’nun Başkanı, FAI Genel Sekreteri, Hava Sporları ve Oyunlar Direktörü, Tüm Branşların Komisyon Başkanları, FAI’ye Aktif Üye Ülkelerin Federasyon Başkanları ve Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve FAI Başkan Yardımcısı Sayın  Kürşat ATILGAN katıldı.

 

 Hafta boyunca, FAI Yönetim Kurulu Toplantısı, FAI Komisyon Başkanları toplantısı, FAI ’ye  Aktif Üye Ülkelerin Başkanları Toplantısı ve Genel Kurul Toplantısı şeklinde bir dizi toplantı yapıldı.

Toplantılarda hava sporlarına ilişkin olağan görüşmelerin yanında, Türkiye’nin tek Uluslararası Milli Hava Sporları Federasyonu sorumluluğuna(NAC) sahip THK’nın 2020 yılında yapılacak  Dünya Hava Oyunları’na ev sahipliği yapacağı da belirtilerek Dünya Hava Oyunları konsepti hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

2018, 2019 ve 2020 yılında Dünya Sportif Havacılığının kalbinin Türkiye’de atacağının işareti olan toplantıda önümüzdeki yıllar için önemli kararlar alındı. Haziran Ayında 60 kişilik bir uzman grubun Türkiye’de yapacağı inceleme gezisi, Hava Sporlarına ilişkin hakem sporcu, araştırmacı ve spor sağlığı konularında eğitim ve seminerler düzenlenmesi, Aralık 2018 ayında Dünya Model Uçak Komisyonu Büro Toplantısının Ankara’da yapılması, 2019 yılı Mart ayında Dünya Sıcak Hava Balonu Komisyonu ile Dünya Planör Komisyonu toplantılarının Türkiye’de yapılması, 2019 yılında Dünya Hava Oyunları Test Yarışmaları’nın Türkiye’de yapılması alınan kararlardan sadece bazılarıdır.

 

Toplantının son gününde, THK Genel Başkanı ve FAI Başkan Yardımcısı Sayın Kürşat ATILGAN yaptığı açıklamada “Neredeyse Cumhuriyetimizle aynı yaşta olan THK’nın Genel Başkanı olarak, FAI’nin en üst Yönetim Organı üyelerini ve bizim gibi kendi Ülkelerin Milli Hava Sporları Federasyonu olan kurumların Başkanlarını Türkiye’de ağırlamaktan son derece memnunuz.

Ülkemiz adına zorlu bir uğraştan sonra ipi göğüslediğimiz yarışta 2020 yılında yapılacak Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılacağını daha önce gururla kamuoyuna duyurmuş ve Havacılığın kalbinin üç yıl boyunca Türkiye’de atacağını belirtmiştik. Yapılan bu toplantı, bu sözümüzün ilk göstergesidir. Bundan sonra uluslararası boyutta sportif havacılık faaliyetleri artarak devam edecektir. 

Bu faaliyetler Ülkemizin tanıtımının yanında, gençlerimizin hava sporları ile ilgili olarak ufuklarının genişlemesine de sebep olacaktır. Alınan karalar ve üç yıl boyunca icra edilecek faaliyetler arasında gelişmekte olan ulusların öğrencilerinin Türkiye’ye getirilerek Hava Sporları alanında eğitilmeleri, Kendi yurttaşlarımız arasından belirlenecek olanların da farklı havacılık branşlarında uluslararası lisansa sahip yönetici, hakem, gözlemci ve sporcu olarak yetiştirilmesinin sağlanması planlanmaktadır. Son derece yararlı geçen toplantının ülkemize ve tüm hava sporları camiasına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

 Tüm katılımcılar adına FAI Başkanı Sayın Fritz Brink ise; “THK’nın Türkiye’deki Uluslararası  Hava Sporları Federasyonu olarak tek yetkili ve son derece prestijli bir kurum olduğunu, 1997 yılında ilk defa Dünya Hava Oyunlarının THK tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı. 2020 yılında Türkiye’de THK’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Hava Oyunları’nın çok önemli olduğunu, Türkiye’de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, tüm FAI Üyesi ülkeler adına gösterdiği ev sahipliği için THK’ya ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika