spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

F-35 sözleşmesinde değişiklik olabilir

Seçtiklerimiz

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in ABD’nin Türkiye’ye mühimmat desteği vereceğini açıklaması ve AIM-120 Amraam füzesi gönderilecek olması F-35 satış sözleşmesinde değişiklik yapılacağı biçiminde yorumlandı.“

SÖZLEŞMEDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR”

Konuyla ilgili konuşan Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, "ABD Suriye özel Temsilcisi James Jeffrey’in sözleri konuyu analiz edenler için açık. Jeffrey F-35 uçaklarını kastediyor. Sözleşmede değişiklik olabilir" dedi.

“DESTEK FAZLA TARTIŞILMADI”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’deki hamlelerini gören ABD’nin James Jefferey’i Türrkiye’ye göndermekte gecikmediğini ifade eden Karakuş, "Elbette ki sadece Türkiye’nin başarısı değil. Türkiye’nin başarılı bir operasyon sürdürdüğünü gören ABD, Jefferey’i göndererek aslında Rusya’ya mesaj veriyor.

Türkiye bölgede yalnız değildir derken aynı zamanda mühimmat desteği sağlarız diyor. Bu mühimmat desteği fazla tartışılmadı. Mühimmat desteği yanında ayrıca bir açıklaması da F-35 uçaklarının sözleşmesinin gözden geçirileceği.

Bu iki mesaj direkt olarak Rusya’ya ABD’nin kendi hesapları doğrultusunda verildi” dedi.

BU İSTİHBARAT YARDIMI DEĞİL

Bunun bir istihbarat yardımı olmadığını söyleyen Karakuş, “Açıkça Türkiye’nin F-16 uçaklarının kullandığı Amraam füzelerinin gönderilmesi. Türkiye bunları kullanarak etkili bir biçimde Suriye’nin uçak ve zırhlı araç hedeflerini vuruyor, bunu da sınır uçuşlarıyla rahatlıkla yapıyor. Bu uçaklar çok geniş bir uçuş miline sahip.

Yedek yakıt tankları var. Mürted hava üssünden kalkan bir uçak teknik olarak Moskova’ya kadar gider döner, hiçbir yakıt sorunu da yaşamaz. Bu ABD’deki seçimler ve siyasal gelişmelere bağlı, hemen olacak bir şey değil.

Bir de şunu unutmayalım 5 F-35 uçağının parasını peşin ödedi Türkiye. Diğer uçaklar eğer ABD ve Türkiye’deki sorun aşılırsa peyder pey gelecektir” ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika