spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Eurowings Köln’de yeni bir şirket kuruyor

Seçtiklerimiz

Yaklaşık bir yıl önce Eurowings CEO’su olarak göreve başlayan Thorsten Dirks, milyonlarca euro yatırarak bir dijital seyahat platformu kurmayı ve Eurowings’i bu şirketin bir seyahat tedarikçisi durumuna getirmeyi planladıklarını açıkladı.
 
Almanya’nın bayrak taşıyıcısı Lufthansa’nın sahibi olduğu düşük bütçeli hava yolu şirketi Eurowings, seyahat pazarında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.
 
DİJİTAL PLATFORMA DÖNÜŞECEK
 
Turizmguncel’de yer alan habere göre; CEO Thosten Dirik’in verdiği bilgilere göre şirket, milyonlarca euro yatırım yaparak bir dijital seyahat platformu kuracak ve Eurowings ise bu platformun tedarikçisi olacak. Dirik, ”Eurowings’i klasik bir hava yolu şirketinden bir dijitalplatformun parçası haline getirmeyi hedefliyoruz ve bu 3-5 yılda tamamlanabilecek bir çalışma.” dedi.
 
KÖLN’DE YENİ BİR ŞİRKET KURULACAK
 
Plan çerçevesinde şirketin Köln merkezli ‘Eurowings Digital’ isimli bir yan şirket kuracağı belirtiliyor. İlk aşamada 30 kişinin istihdam edileceği merkezdeki çalışan sayısının ileride 150’ye çıkarılması hedefleniyor.
 
MİLYONLARCA EURO YATIRACAK
 
Şirktin Ticari Satış Müdürü  Oliver Wagner ise, şirketin tüm dijital gücünü ve uzmanlığını bir araya getirmek için milyonlarca euro yatırım yapacaklarını belirtti. Eurowings.com’u da geliştireceklerini kaydeden Wagner, ”Eurowings’in geliri geçen yıl 1 milyar euro idi. Bu yıl bu rakamın 1.5 milyar euroya çıkması gerekiyor. Eurowings’in geçen yılki toplam geliri ise 4 milyar euro.” dedi.
 
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ SEYAHAT ÜRÜNLERİ
 
Eurowings gelecekte sadece uçuş değil, seyahatle ilgili diğer kişiselleştirilmiş ürün ve servisleri de sağlamak istiyor. Bu amaçla şirket, 40 milyon kullanıcısı bulunan Eurowings aplikasyonunu etkin olarak kullanacak. Oliver Wegner, ”Web sitemize üye olan herkes, uçak, otel, transfer ve etkinlikler dahil seyahatle ilgili her alanda kişiselleştirilmiş teklifler alabilecek.” dedi.
 
TIPKI ESYJET VE JET2 GİBİ
 
Avrupa Birliği’nin hayata geçirdiği yeni paket tur yönetmeliği çerçevesinde Eurowings’in otel+uçak veya uçak+transfer hizmeti sunabileceğine dikkat çekilirken, Eurowings’in de tıpkı easyJet ve Jet2 gibi, kendi web sitesi aracılığıyla kendi paket turunu satabileceğine vurgu yapıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika