spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ETİK ve TAV İzmir için aynı yöne bakıyor

Seçtiklerimiz

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı’yı ziyaret eden ETİK Başkanı Mehmet İşler, "İzmir’in tanıtımı ve yolcu sayısının artması için TAV gibi değerli bir kuruluşla kentimiz için aynı yöne bakıyoruz. Yaptığımız çalışmalar birbirini tamamlayan çalışmalar" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Başkan Yardımcısı ve Destination İzmir grubunun sözcüsü Bülent Tercan, ETİK Genel Sekreteri Sevda Zorlu ile birlikte TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı’yı ziyaret etti. ETİK yöneticileri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinin yeniden yapılması ve işletilmesi ile dış hatlar terminalinin işletilmesi için düzenlenen ihaleyi kazanan TAV Havalimanları adına Balcı’yı kutladı.

TAV İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

TAV Havalimanları’nın Adnan Menderes Havalimanı’nı 2032 yılına kadar işleteceğini belirten Mehmet İşler, turizmcilerin istikrarlı bir şekilde çalıştığı TAV yönetiminin yeniden işbaşında olmasından mutlu olduklarını dile getirdi. "Kente yapacağınız yeni yatırım hem sektöre katkı, hem kente istihdam hem de kamuya ciddi bir kaynaktır" dedi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın 2011’de 8,5 milyona ulaşan yolcu sayısıyla İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Antalya Havalimanlarından sonra dördüncü sırada olduğunu anımsatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine baktığımızda, 2010 yılında Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalini 5,4 milyon yolcu, dış hatlar terminalini ise 2,1 milyon yolcu kullanmış. 2011 yılında ise iç hatları 6,1 milyon yolcu kullandı. Dış hatlardan ise 2,5 milyon yolcu uçtu. İç hatlardaki artış yüzde 13, dış hatlardaki artış yüzde 16. İzmir’e havayoluyla gelecek turist sayısının en az İzmir’in nüfusu kadar olması gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Bu rakamların artması için TAV Havalimanları ile her türlü işbirliğine hazırız."

BALCI: YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ İZMİR’E YATIRIM OLACAK

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı da ETİK’in kent turizmine getirdiği hareketlilik ve farkındalıktan dolayı teşekkür ederken, "Bu kentte turizm adına yapılan her türlü olumlu çalışmada TAV İzmir’in ve İzmirlinin yanındadır" dedi. TAV Havalimanları’nın İzmir’e büyük önem verdiğini kaydeden Balcı, yeni iç hatlar terminali için yapılacak 250 milyon Euro yatırımın İzmir’in geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, TAV’ın da İzmir’in tanıtımı için ciddi bir çaba içinde olduğunu gördüklerinin altını çizdi. "İzmir’in en önemli sorunlarından birisi yatak kapasitesi ve tanıtım" diyen İşler, şu görüşleri dile getirdi:

"Tanıtım sorununu aşmak için ETİK olarak, İZKA yöneticileriyle projeler üretiyoruz, kent yöneticilerine sürekli olarak önerilerde bulunuyoruz. Bizim dinamizmimizi yakalamaları için çalışıyoruz. Sektör olarak kimseden destek alamazsak kendi olanaklarımızla fuarlara katılıp İzmir’i anlatıyor, tanıtım yapıyoruz. Biliyoruz ki siz de bizim gibi kentimiz için ciddi pazarlama faaliyetleri içindesiniz. Fuarlara katılıyorsunuz, İzmir’e gelen yolcu sayısının artması için çalışıyorsunuz. Demek ki TAV gibi değerli bir kuruluşla kentimiz için aynı yöne bakıyoruz. Yaptığımız çalışmalar birbirini tamamlayan çalışmalar. Biz de size her zaman destek olmaya hazırız."

ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan da, "İzmir’in EXPO adaylık sürecinde TAV’ın yeni yatırımıyla yolcu kapasitesini arttıracak olması da çok önemli bir destek" dedi. ETİK Genel Sekreteri Sevda Zorlu ise turizmin üç önemli ayağı olduğuna dikkat çekerek, "Bu üç ayaktan biri konaklama, biri seyahat acentaları ve birisi de havayolu yatırımları. Bu aşamada TAV’ın vizyonu ve yatırımlarıyla İzmir’in marka değerini arttırması sevindirici" diye konuştu.

Ziyaret sonunda TAV’ın, İzmir’in havayoluyla girişinin anahtarını elinde bulundurduğunu belirten Mehmet İşler, Genel Müdür Erkan Balcı’ya Efemçukuru yöresinin Osmanlı dönemine ait tapusunun reprodüksiyonunu hediye etti. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika