spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Eski Bakan Uçak Kazasında Öldü

Seçtiklerimiz

Eski ulaştırma bakanı uçak kazasında öldü

Kanada’da 2004-2006 arasında Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüten eski siyasetçi Jean Lapierre ve ailesini, eski bakanın 83 yaşında hayatını kaybeden babasının cenazesine götüren uçak, olumsuz hava şartları yüzünden düştü. Kazada Lapierre, karısı, iki erkek kardeşi, bir kız kardeşi ve pilot öldü.

 

 
 Kazanın salı günü Montreal’den havalanan küçük yolcu uçağının Madeleine Adaları’na inişi sırasında yaşandığı öğrenildi. Mitsubishi marka uçağın, havaalanına birkaç kilometre kala yere çakıldığını açıklayan Kebek bölgesi polis memurlarından Daniel Tihbodeau, "Enkaz kaldırma çalışmaları hava muhalefeti nedeniyle ancak çarşamba günü başlayabildi" dedi. 59 yaşındaki eski siyasetçiyle birlikte ölenlerin toplam sayısı 7 olarak açıklandı.

 

 
BAŞBAKAN’DAN BAŞSAĞLIĞI
 
 Esprili ve uyumlu bir kişiliğe sahip olduğu belirtilen Lapierre’nin, siyaset kariyerini noktaladıktan sonra televizyonlarda siyasi yorumcu olarak hayatını sürdürdüğü öğrenildi. Lapierre’in bakanlık yaptığı kabinenin Başbakanı Paul Martin "Hepimiz onu çok özleyeceğiz. O çok iyi bir politik analistti, en iyilerinden biriydi. Ama daha önemlisi, bu ülkenin önemli politik figürlerinden biriydi. Onunla çalışmış olmak gerçekten çok büyük bir ayrıcalık" açıklamasında bulundu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Lapierre’in ardından başsağlığı mesajı yayımladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika