spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Esenboğa havaalanı’na üniversite hangar yapıyor

Seçtiklerimiz

Ülkemizde son yıllarda sivil havacılık alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak nitelikli personel ihtiyacını karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu kuran Atılım Üniversitesi, öğrencilerine laboratuvar uygulamalarını havalimanında  işbaşında yapabilmelerini sağlamak için Esenboğa Havalimanı’nda uçak hangarı yapacak.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim arasında imzalanan protokol ile Atılım Üniversitesine Esenboğa Havalimanı’nda hangar yapımı için yer tahsisi yapıldı.

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş ile Hasılat Daire Başkanı Cemal Köksal ile Atılım Üniversitesi yetkililerinin hazır bulunduğu imza töreninde konuşma yapan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye’de ulusal ve uluslararası hava taşımacılığına olan ilgi ve talebin diğer ülkelere göre daha hızlı arttığını, buna paralel olarakta nitelikli personelin yetişmesi için eğitim kurumlarının son yıllarda büyük bir artış gösterdiğini belirterek,  “Genel Müdürlük olarak havacılık eğitimine katkı sağlayan her kuruma desteğimiz sürecektir” dedi.   

Üniversiteleri bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu 2010 yılında kurulduğunu ifade eden Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim ise, “ Yüksekokul bünyesinde Uçak Gövde-Motor Bakımı, Uçak Elektrik-Elektronik ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümleri bulunmaktadır.  

Uçak Gövde-Motor Bakımı ve Uçak Elektrik-Elektronik Bölümleri ileri sınıf öğrencilerin laboratuar uygulamalarını havalimanında  işbaşında yapabileceği uçak hangarı için gerekli olan arsa Devlet Hava Meydanları  İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemize tahsis edilmiş bulunuyor. Bu konuda Sayın Genel Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum.  Esenboğa Havalimanı’nda yapılacak olan Hangar için  mimari proje  çalışmaları devam etmekte olup, inşaatının yaklaşık bir yıl içinde tamamlanarak hizmete girmesini  planlamaktayız” dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika