spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Erzurum Havalimanı’nın SİS Sorununa Çözüm

Seçtiklerimiz

Erzurum Havalimanı’nda özellikle kışın sis nedeniyle iniş ve kalkış yapamayan uçaklar için uygulanacak yeni teknolojik sistem, hava trafiğini rahatlatacak.
 
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki havalimanında sis nedeniyle uçakların iniş ve kalkışında yaşanan sorunların giderilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüştüğünü aktardı.
 
Görüşmenin olumlu geçtiği anlatan Akdağ, söz konusu havalimanında kullanılan CAT 2 sisteminin CAT 3 sistemine çıkarılacağı kaydetti.
 
Akdağ, bu uygulamaya geçildiği takdirde sis nedeniyle iniş ve kalkış yapamayan uçakların görüş mesafesinin artacağını belirterek, rötarların da asgari düzeye indirileceğini vurguladı.
 
Yeni teknolojik sisteme değinen Recep Akdağ, şu bilgileri paylaştı:
 
"Havalimanında 20 Aralık 2016’da CAT 1 sisteminden CAT 2 sistemine geçilmişti. CAT 3 sistemine geçiş sürecinde ana pistte de gerekli iyileştirmelerin yapılması için çalışmalara başlanacak. Yeni sistem ile görüş mesafesinin düşük olduğu sisli havalarda bile uçakların piste inmesi amaçlanıyor. Erzurum Havalimanı’nda özellikle kışın sis nedeniyle görüş mesafesi düşüyor, aksama ve rötarlar yaşanıyordu. Bu durum, başta kış turizmi başta olmak üzere ticari ve sosyal hayatı olumsuz etkiliyordu. Yeni sistem ile yaşanan bu aksaklıkların ortadan kaldırılması hedefleniyor."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika