spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Erzincan Havaalanı’nda şüpheli çanta paniği

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Erzincan Havaalanı içerisinde bir yolcu tarafından unutulan şüpheli çanta, havaalanında yetkilileri alarma geçirdi. Havaalanının giriş ve çıkışlarının kapatılması nedeniyle İstanbul uçağı 1 saatlik gecikmenin ardından havalandı.

Erzincan-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları(THY)’na ait uçağın saat 11.55’de kalkmasının ardından havaalanı içerisinde bir yolcu tarafından unutulan çanta heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. Havaalanı polisi tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, o saatlerde İstanbul’dan Erzincan’a gelen Sun Express ait yolcu uçağına ait yolcular bir süre uçakta bekletildikten sonra havaalanı eski terminal binasına yönlendirildi.

Giriş kapısında güvenlik tedbirleri artırılırken havaalanına giriş ve çıkışlar da durduruldu. Çok sayıda vatandaşın içeri alınmamasından dolayı havaalanı girişinde uzun kuyruklar oluştu. Terörle Şube Müdürlüğü bomba imha uzmanı tarafından şüpheli çanta tel yardımı ile çekilerek giriş kapıları önüne çıkarıldı. Havaalanı dışına çıkarılan şüpheli çanta bomba imha uzmanı tarafından fünye yardımı ile patlatıldı. Patlatılan çantanın içinden askeri malzemeler olduğu tespit edildi.

İstanbul’a gidecek yolcular gecikmeli olarak havaalanına alındı. Bazı yolcular karşılaştıkları durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Erzincan-İstanbul seferini yapacak Sun Express’e ait yolcu uçağı 131 yolcusuyla yaklaşık 1 saat gecikmenin ardından havalandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika