spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Ercan’da uçuşlar durabilir

Seçtiklerimiz

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), şubat ayının ikinci haftasının sonuna kadar sağlıklı çalışma koşulları sağlanmaz, terfiler açılmaz ve ek mesailer ödenmezse, Ercan Havalimanın’da hizmet yavaşlatma, ek-mesaiye gelmeme ve hava trafiğini kademeli olarak kapatmanın yanısıra haber vermeksizin şok eylem ya da süresiz grev yöntemlerinin uygulanacağını açıkladı.
 
HTKS’dan yapılan açıklamaya göre, sendikanın, gelmiş geçmiş hükümetlere sorunlarını aktararak çözümü yönünde taleplerde bulunduğunu ancak bugüne kadar bu yönde bir adım atılmadığını savundu.
 
Açıklamada, “Hem şimdiki, hem de önceki hükümet temsilcileriyle toplantılar yaparak sorunlarımızı aktardık, acil çözüm beklediğimizi ilettik. Sabırla oturup, belki bir ilgilenen olur diye bekledik. Seçim oldu bekledik.
 
Hükümetler değişti bekledik. Bakanlar görevden alındı yerlerine yenileri geldi yine bekledik, grev yapmayalım biraz daha şans verelim dedik bekledik. Sonunda, ne gelen oldu, ne giden hiçbir hareket göremedik” kaydedildi.
 
Sürekli oyalama taktikleriyle karşı karşıya bırakıldıklarını iddia eden sendika, “Anladık ki çalışan sesini çıkarmadıkça, yönetenler emek sömürüsüne devam etmektedir” ifadesini kullandı.
 
“Artık yolun sonuna gelinmiştir. Ya çalışana yasal haklarını teslim edip halkı sömürmekten vazgeçeceksiniz ya da oturduğunuz koltuklardan vazgeçeceksiniz” ifadesine yer verilen açıklamada, şubat ayının ikinci haftasının bitimine kadar hükümetten somut icraat  bekledikleri kaydedildi.
 
Açıklamada, “Aksi takdirde Ercan Havalimanın’da hizmet yavaşlatma, ek-mesaiye gelmeme, hava trafiğini kademeli olarak kapatma, önceden haber vermeksizin şok eylem yada süresiz grev yöntemlerinin her biri tek tek uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.
 
Sendika, taleplerini de şu şekilde sıraladı:
 
“III.Derece Hava Trafik Kontrolörü kadrosu terfilerinin, hak kazanan tüm personeli kapsayacak şekilde açılması; ekim ayı ek saatlerin karşılığı olan 3 aylık ek-mesainin tamamının ödenmesi; Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturulması; Hava Trafik Kontrolörlerinin hizmet sınıfı değişikliğinin bir an önce yapılması; havacılık tazminatı uygulamasının faaliyete geçmesi; yurtdışı harcırahlarının kurs giderlerini karşılayacak düzeye çıkarılması.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika